Tio tomma #14

Tio tomma 14A

Nära inpå #13 av Ka kanske, men för tillfället verkar jag göra slut på produkter på rullande band så det är bara att hänga på. Tio Tomma alltså, och med en liten amerikansk touch på det hela.

  • Dermalogica Ultracalming Cleanser på hela 500 ml är det främst min man som använt upp, men visst har jag lånat lite då och då. På slutet skar jag dessutom upp den, och vad som verkade vara en tom flaska hade så mycket produkt kvar i sig att det fyllde en reseförpackning (50 ml!). Tvätten är en mjuk kräm, mild och skonsam. Jag använder den tillsammans med en oljerengöring för att få bort smink, eller för sig själv som en snäll morgontvätt
  • Senast jag passerade Kastrup impulsköpte jag ett paket med Ole Henriksen Brightening Cleaning Cloths på taxfreen. Tanken var att använda dom före eller efter träning, sen har jag även använt en då och då på lata dagar då jag inte hoppar in i duschen förrän på eftermiddagen. Doftar av vanilj och apelsin — lite för starkt kan jag tycka — och rengör utan att lämna en stramande känsla. Inget jag kommer att köpa nytt av
  • Rituals Fortune Scrub fortsätter på tema orange, och luktar fantastiskt gott av citrus. Tyvärr gillade jag inte de skrubbande kornen så mycket, dom känns lite för få i en lite för lös kräm, så den går inte vidare till någon topplista
  • Fresh Sugar Roll-on Deodorant Antiperspirant är den sista antiperspiranten jag använt, och även om jag gillade den mycket (doften! alkoholfri! effektiv!) har jag slagit följe med Ka och övergett aluminumbaserade deodoranter. Men för den som inte tagit det steget rekommenderar jag gärna Sugar Roll-on
  • Alaffia Authentic African Black Soap har jag skrivit om här, men trots den goda doften av mandarin står jag över ett nytt köp — främst på grund av den bruna färgen som sätter otrevlig färg på duschen

Tio tomma 14B

  • Ett simpelt men ack så roligt nöje vi har här i vårt amerikanska vardagsliv är att prova olika handtvålar. J.R. Watkins Foaming Hand Soap Grapefruit får höga poäng när det kommer till den härliga doften, men jag har insett att jag inte är något fan av mousse/skum/löddertvålar — dom känns liksom inte effektiva? Glöm att få ren en ögonskuggspensel med den här säger jag bara. Ytterligare minus för att det är ännu ett märke som marknadsför sig som “natural”, utan att förklara sig närmare
  • Under sommaren och den varma hösten fick Camomile Sumptuous Cleansing Butter från The Body Shop ge plats för lite lättare oljerengöring, men nu under den kalla perioden har den varit skön att använda som första rengöring på kvällen. Smink löses upp enkelt, och med en fin och diskret doft — här kan ni läsa mer om både smöret och oljan
  • Lumene CC Cream 6 in 1 har inte tagit slut till sista droppen, men trots att jag verkligen VERKLIGEN gillade den här så fick den ge upp och bereda plats för (så många!) andra underlagsprodukter jag försöker hinna testa. Superenkel att applicera med fingrarna, täcker rödare partier och glåmighet utan att för den delen ge ett livlöst uttryck. En riktigt bra budgetprodukt som räddar såväl trötta och stressiga morgnar som lata dagar då en vill sminka sig men inte så mycket
  • Att ynka 50 ml Redken Extreme Anti-Snap har räckt i hela 6 månader är väl inget annat än ett mirakel, med tanke på att jag använt dropparna efter varje hårtvätt. Visst, jag tvättar håret max var tredje eller fjärde dag, men jag har å andra sidan mycket hår och förbi axellångt. Här kan jag inte svära på att det inte är en placeboeffekt, men den här behandlande produkten (som tas i håret när det är nytvättat och blött) ger mig känslan av att mina hårstrån inte bryts av lika lätt — istället känns håret friskt och starkt
  • Davines LOVE Lovely Curl Enhancing Shampoo (och balsamet, som jag glömde att ha med på bilden) är det en skam att jag inte skrivit en ordentlig recension av, för det här är är min favoritserie för lockigt hår. Tvättar, återfuktar och reder ut — och ger sammanhållna lockar med spänst och glans. Jag använde upp två flaskor schampo och två burkar balsam innan dom nu har bytt formula, men den enda skillnaden jag hunnit märka av efter två tvättar med den nya varianten är att jag saknar doften av citrus och pistage när dom nu gått över till mandelextrakt istället för pistage. Tyvärr för den nya doftsättningen tankarna till rengöringsmedel, speciellt balsamet… Snyft

Raka vägen till plast- och metallåtervinning, förutom flaskorna från Redken och Davines: dom sköljer jag istället ur och sparar, ifall jag vill hälla över någon produkt i rese- eller gåvosyfte framöver.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar