Vinn roligt smink från USA!

EMK-tävling-februari-2015

Hej läsare! Vi har ordnat en tävling — eller rättare sagt, Mi har ordnat en tävling. Hon har handplockat fyra fina grejer i USA som är svåra att få tag på i Sverige, och nu är det dags för en av er lyckliga läsare att vinna hela alltet! Till och med vi själva kommer bli avis på vinnaren, för detta är riktigt roliga grejer! Vinsten består av:

För att vara med och tävla vill vi ha hjälp med att veta HUR eller VAD vi ska skriva om för att få lite mer liv i kommentarsfälten. Kanske har du en bra idé som kan få igång diskussionerna eller som engagerar många läsare. Fler bilder? Kortare inlägg? Personligare? Mer nyheter?

Ge oss ditt bästa förslag på hur vi kan få fart på den här gamla skutan, antingen som en kommentar på det här inlägget eller via e-post till kontakt (at) elmika.se — glöm inte att ange dina kontaktuppgifter. Tävlingen avslutas 5 mars kl 12:00.

Anhöriga och vänner till El Mika får ej medverka i tävlingen. Vinnarna utses av El Mika och beslutet kan ej överklagas. Endast tävlande bosatta i Sverige.

24 kommentarer

Vad kul med en tävling!! 🙂

Några förslag:
– all time favoriter, och be läsare komma med sina egna.
– Olika typer av teman olika veckor kanske? Skulle själv gilla att läsa/kommentera om något som var relaterat till träning (vet dock inte exakt hur).
– Har inget emot långa inlägg om de är uppbrutna med lite bilder
– Kanske något samarbete med andra bloggar? 🙂
– Personligare upplevelser och inlägg överlag uppskattas alltid.

Lovar att bli bättre på att kommentera!! Har läst och gillat er blogg i flera år men knappt aldrig kommenterat.

Åh den där mascaran har jag spanat in länge, inte minst för den fina förpackningen!

Jag tycker bloggen är jättebra redan: fina bilder, inbjudande text med personlig touch och clean layout. Min favorit av sminkbloggar. Tycker inte ni ska förändra er åt något håll.
Kort sagt finns nog bara en grej till ni kan göra för att öka kommentarsflödet: mer tävlingar.
Tror detta kommer bli det mest kommenterade inlägget på länge. 🙂

Jag kom på en till sak jag vill läsa om: Topp 10 produkter som doftar gott! Inte parfymer utan typ schampo, hudkrämer, handtvål, torrschampo.. Ofta är ju doften väldigt avgörande för om man gillar produkten eller ej.

En av de få saker jag kan komma på är att ni uppdaterar bloggen lite oftare! Och kanske att ni visar oftare hur produkten ser ut på, om ni förstår vad jag menar.
Men även om jag kollar in på bloggen dagligen ska jag erkänna att jag vääääldigt sällan kommenterar. Är det viktigt för er att ni får många kommentarer?
Vänligen Elinor

Jag älskar att läsa om sånt som vi använder till vardags, alltså olika vardagsfavoriter, vilka produkter som räddar vardagen. Även multifunktionella produkter är spännande och otippade kort typ rouget som blev hundra gånger finare som ögonskugga, läppstiftet som är världens vackraste rouge osv.
Sen gillar jag att läsa om varför man köpte en viss produkt, var det något omdöme i en blogg, doften, förpackningen eller kanske priset som gjorde att den fick följa med hem.

Olika temaveckor! En vecka kan det handla om vardagsmakeup, nästa om festmakeup. Andra teman kan vara makeup för äldre; tips för dem med torr hy; tips för dem med mogen hy. Göra djupdykningar i en viss produkt och ta upp märken som säljer den, eller tvärtom: göra djupdykningar i olika märken eller butiker.

tycker er blogg är jätte härlig! ni har en mix av intressanta saker,smink,shopping,personligt. Det som är min favorit är 10 tomma, tycker det alltid är trevligt med små recensioner och se vilka grejer som är bra snabbt och enkla och läsa. tips som hade varit roligt att läsa om är:
*temaveckor som nån ovan redan nämnt, alltid roligt med bla “läppvecka”,”ekologisk vecka”, “hudvårdsvecka.
*Personliga inlägg vet inte så mycket om er, och det är alltid trevligt att läsa om andras vardag men det är inget måste att prata om privata grejer om man inte vill.
*Mer swatcher kanske? visa erat favorit smink swatchat som man får se jämförelse och vilka saker ni tycker är bäst, swatcher på kollektioner är alltid trevligt med 🙂
Och så klart upptatera ofta, men ibland kan det ju bero på tidsbrist men att uppdatera så ofta man kan, och avsluta inlägg med frågor tex när man pratar om nåt som maskaror eller deodoranter och fråga “har ni någon favorit?” har ni provat den, vad tycker ni?” om det har kommit något nytt smink ska gör ett inlägg om det och fråga “lockar något i kollektioner er? jag tycker bla bla ser härlig ut”

OMG! Bästa tävlingen!
Jag vill berätta att jag läser er blogg i nuläget därför att ni inte kastar er över alla pressreleaser så fort de släpps med samma text och pressbilder – de ser man i alla bloggar och det är så görtråkigt.
Jag älskar att ni presenterar lite annorlunda märken och har ett eco-tänk. Det är härligt.

Ännu lite härligare hade det varit om ni hade gjort större genomgångar av hela produktserier, det är så roligt att få en helhetsbild av märken och vilken kvalitet det håller.
Skulle också gärna läsa mer hårvård, har nog läst alla era hårvårdsinlägg ca tusen gånger.
Tack för en superhärlig blogg!

Jag är nog en typisk “silent reader” som kollar er blogg flera gånger i veckan som som sällan kommenterar. Jag håller med alla lovord ovan – älskar det faktum att ni har en fräsch vinkel på er blogg och inte bara rapar upp “senaste nytt från Isadora” etcetera. Ni har en egen röst som gör att er blogg håller.

Det jag skulle vilja se mer av är före/efter-bilder på produkter som ni använder och testar, visa era “holy grail-produkter” (så kan läsaren kommentera vilka som är deras HG-produkter), be om och sammanställa läsarnas bästa tips på naturliga till exempel ansiktsmasker, bästa foundation för torr/fet/akne/känslig hy, bästa ansiktsmaskerna i olika kategorier eteterac – jag själv brukar i alla fall gå igång på sådant =)

I övrigt tycker jag att ni har en fantastik blogg, keep up the good work! Och bara för att det är tyst i kommentarerna betyder det inte att vi inte läser och uppskattar era inlägg =)

Hej! Jag är en sån där tyst läsare, är här nästan varje dag och tycker inläggen är toppenbra. Däremot efterlyser jag bilder på produkten på er, hur ser läppglanset ut etc?

Det gör inget alls om inläggen är korta men det är kul att läsa mer om vad som finns i USA, gärna med tillägg om det går att få tag på i kul e-shop etc.

Bara för att man inte diskuterar betyder det inte att det inte är bra. Tack, ni gör ett riktigt bra jobb !

Hej Jag är ny här så jag kan inte säga direkt vad ni ska ändra, men jag kan säga vad som lockar mig att läsa!! 🙂

# före-efter bilder
# budget-lyx produkter
# tips om små mini produkter till weekend resan
#make up skola för olika typer dvs ljus/mörk vardag/fest
# måste ha make up på resan (svårt att begränsa sig ibland 😉 )
#make up till olika outfits som framhäver färgerna osv.
# tävlingar det lockar alltid folk!! 😉
# skriv frågeställningar -då kommer ju svaren i kommentarerna 🙂
Vårvarma helg kramar från mig till er 🙂 <3

Hej! Jag är ganska ny här, men har blivit lite galen i hudvård på sista tiden och har typ sökt på allt man kan komma på i ert arkiv! Jag skulle gärna se en serie liknande Caroline Hirons Hall of Fame, med era all time favorites, och en om era vardagsrutiner, kanske rengöring en vecka och bassmink en annan osv. Tack å hej!

Jag har inte varit med från början, så jag vet inte om anonymiteten är en uttalad grej eller vad den beror på, men jag saknar att veta lite mer om er! Och se bilder på er och grejerna på osv. Jag älskar saker som jag inte kan få tag på (sa nån självplågare?) så gärna mer inlägg med tips på produkter som Mi upptäckt over there!

Jag har följt er blogg i flera år och tröttnar aldrig på att läsa om era favoriter. Något jag tycker är väldigt trevligt är när man summerar varje månads nya favoritprodukter i ett separat inlägg. Jag gillar också när man betygsätter produkterna man har testat eftersom det sammanfattar recensionen på ett tydligt sätt. Det vore även kul att få veta lite mer om vilka ni är. I övrigt hoppas jag att ni fortsätter tipsa om både nyheter och gamla klassiker (gärna med det ekologiska tänket i behåll). Keep up the good work!

Hej!
Jag skulle gärna läsa mer om hur man kan göra och vad man kan använda för produkter för att få så fin hy och så snygg makeup som möjligt, om man lider av hudproblem tex rosacea eller acne.
Det kan vara väldigt svårt men vi med rosacea vill ju också se smashing ut 🙂

Före och efter bilder gillar jag också.

Kanske göra undersökningar en gång i veckan med nån fråga och sen sammanställa det och basera ett blogginlägg på resultatet.
Kan ju blanda lite djupare och lite mer lättsamma frågor. Det kan nog skapa mer diskussion och kommentarer 🙂

Ha en härlig söndag!
Mvh
Malin Svensk Björck

Trevlig tävling!

Givetvis får tävlingar igång kommenterandet på bloggen 🙂 MEN, jag tycker inte att ni ska stirra er blinda på att ni inte får massor av kommentarer. Ni driver en bra och intressant blogg och så länge ni vet att ni har många läsare så borde ni vara nöjda.

OM jag dock ska tipsa om nåt som jag personligen uppskattar i skönhetsbloggar så är det tips på bra produkter, och foundationrecensioner med bra bilder. Personliga erfarenheter med andra ord. Uppskattas!

Kram på er!

Jag gillar ju redan er blogg, men något jag generellt saknar i skönhetbloggosfären nuförtiden är gamla hederliga EOTDs. Gärna sådana som folk faktisk har till vardags (eller fest) – där man blandar nytt med gammalt och inte typ tar bilder i studio. Det gillar jag i modebloggar också, sandaler i januari och kortärmade vinterjackor som är fashion göre sig icke besvär….

Recensioner och jämförelser av alla de slag är också alltid kul! Keep up the good work!

Jag hittade hit nu tack vare tävlingen så jag har inte så stor koll på vad ni skriver om förutom att jag lite snabbt kollat ett par sidor och läst några inlägg. Det som skulle kunna ge er mer kommentarer är att involvera läsarna mer i era inlägg, fråga saker och be om deras bästa tips relaterat till det inlägget handlar om så blir det lättare för dem att vilja kommentera.

I övrigt så skulle jag gilla att läsa om nybörjartips av alla slag. Har varit ganska ointresserad av skönhet hela livet och det var bara för ett par månader sedan jag insåg att t.ex alla foundations inte passar alla människor pga olika hudtyper, sedan dess har jag blivit lite intresserad av att ta reda på mer av allt det där basic man borde lärt sig från början.

Jag skulle också vilja veta lite mer om er. Ålder, vad ni har för hudtyper, hudton osv så jag lättare kan se om produkten ni rekommenderar kanske skulle passa mig också. Mitt tips är att göra en (eller tre) “om oss” sidor som man lätt kan hitta åt där ni berättar lite om er själva som kan vara bra för oss läsare att veta. Vet inte om ni är helt anonyma här (det är mitt första intryck iaf) men lite kanske ni kan berätta utan att avslöja vilka ni är.

Till sist måste jag säga att tävlingar är ju alltid väldigt roligt också! Ger både kommentarer och en och annan ny läsare.

Hej hej!

Det är första gången jag är inne på bloggen. Och jag tycker att den verkar riktigt bra som den är :). Den skapar ett merintresse för mig och jag kommer fortsätta läsa.

Fina bilder. Bra tips som verkar genuina och ärliga. Att dela med sig av lite personligt är alltid trevligt då man får en bredare bild av personen som skriver. Gärna info om just er hudtyp, hårkvalite, så man kan relatera mera.

Budget vs. lyx
Före & efterbilder
Alla recensioner som finns! Älskar sånna :).

Jag uppskattar även tips på produkter som inte finns i Sverige, då jag reser en del.

Tycker som sagt bloggen är bra!
Lycka till! 🙂

Rolig tävling! Jag har några förslag som jag kom att tänka på instinktivt;

videoinlägg skulle vara kul!
Även kanske månadens yay och nay – alltså ungefär det bästa och det sämsta under månadens gång 🙂
Gärna också någon sorts introduktion till märken som är svåra att finna här i sverige men finns i usa, skulle vara kul att se vad som finns där borta.
Jämförelseinlägg med produkter är alltid sjukt intressanta tycker jag, kanske mellan budget -lyx?
Recensioner!! Såååå kul, speciellt om en vågar vara ärlig (många bloggar som kanske sugercoatar lite väl för att hålla sig på bra sidan med märken börjar jag misstänka…)
Veckans inspiration, dvs. olika bilder videos artiklar böcker konstverk musik whatever som inspirerat er under veckan båda i sminkväg men också på andra områden.

Nu får jag hålla tummarna!! 😀

Jag hittade er när jag skulle åka till NYC första gången (1,5 år sedan) och letade bra sminkställen och hamnade då på er NY Guide. Men jag kommenterade inte… jag kommenterar sällan, trots att jag själv vill börja blogga och förstår att respons är ngt man vill ha. Och det är en bra fråga, vad skulle göra att jag/folk kommentrerar. Jag vet inte om jag skulle skriva mer kommentarer för att inlägget avslutas med en fråga. Utan bara om jag undrar något… Men ni skriver så bra att jag sällan undrar något. 🙂

Jag skulle älska om ni gjorde en uppdatering/nr 2 av NY Guiden! Jag personligen vill verkligen läsa om det ni (Mi) hittar och gillar där. Och jag skulle uppskatta om det fanns länkar till hur jag kan köpa det till Sverige. Vet inte vad det är som gör att jag så gärna läser om det jag inte själv kan få tag på. Haha. Kanske drömmen om att kunna åka till NYC minst en gång om året.

Anledningen till att jag läser bloggar är för att de är personliga, och därför skulle jag vilja veta mer om er. Gärna en presentation (som får finnas lättillgänglig på info-sidan) av er, vad ni gillar/ogillar, era hud/hår-typer allt sånt. Exempelvis Mis gillande av små prover/ små förpackningar. Igenkänningsfaktorn är hög här! 😉

Och det jag verkligen efterlyser i bloggar är sånt som inte gillas och anses vara slöseri att köpa. Jag förstår att man vill hålla negativiteten borta. Men det är uppfriskande att inte jämt drabbas av ha begär. 😉 Och även det motsatta då, era favoriter gillar jag att läsa om.

Det är även uppfriskande med er blogg att inte få “nyheter” hela tiden, för det finns i så många andra bloggar (vilket jag såklart gillar att läsa om…men inte hos alla..).

Bilder, heller kvalitet än kvantitet. Inte för korta texter. Jag vill ju veta vad ni tycker, vad produkten ska göra och hur den klarar av det. Men swatches gillar jag! Så gärna mer sånt.

Kanske oftare uppdatering? Men jag förstår tidsbristen. Jag har verkligen viljan till att blogga, men har svårt att hitta tiden, så därför blir det inget av min egen blogg… Beundrar hur ni klarar av jobb, liv och blogg!

En (personlig) novell som jag hoppas kan ge er något! 🙂 Tack för en bra blogg! Jag gillar verkligen att ni är 3 st och på så sätt kan ge olika personliga åsikter och infallsvinklar.

Jag gillar er som ni är, men kanske varva era grymma informativa inlägg med kollage av typen “veckans bästa “eller “för den torra hyn “där bilden står i fokus. Men keep up the good work 🙂