Bioline 24.7 Aqua Floral Cleansing Makeup Remover

Bioline 24.7 Aqua Floral Cleansing Makeup Remover

Om jag måste välja en produktgrupp att klara mig utan blir det helt klart sminkborttagning. Jag lägger extremt sällan någon tyngre makeup, och tack vare att jag alltid dubbelrengör ansiktet på kvällen försvinner mitt lilla smink och andra smutsigheter på ett kick — att då använda en enskild sminkborttagning med bomullsrondeller och hela köret? Nej, det har jag inget större behov av.

Det är därför som Aqua Floral Cleansing Makeup Remover från Bioline 24.7 blivit oöppnad sedan den där septemberkvällen 2013 (hoppsan), ända tills nyligen då jag hade provat en massa produkter på handen och ville få bort det utan att behöva skrubba med tvål och vatten. Serien 24.7 innehåller även ansiktsskrubb, serum, olika ansiktskrämer och ett återfuktande ansiktsvatten, där både Ka och jag är stora fan av serumet och krämen med C-vitamin. Ansiktsrengöringen har samma goda doft (hagtorn och fläder från italienska Dolomiterna!) och innehåller inte heller den sulfater, mineraloljor eller några artificiella färgämnen.

Som synes på bilden tog jag bort både rouge och eyeliner, och den lyckades bättre med den förstnämnda medan en svartglittrig kohlpenna gjorde lite mer motstånd. Huden blev inte irriterad, och det lämnade heller ingen läskig klibbig yta. Bioline rekommenderar att det ska sköljas av med vatten — något som känns lite motsägelsefullt enligt mig — och sen avslutas med tillhörande ansiktsvatten. Det låter med andra ord som att den ska användas som enda rengöring, och det ställer jag mig väldigt skeptiskt till. Don’t mess with min rengöringsrutin!

Men visst, de dagar då jag kanske använt vattenfast mascara eller behöver hjälp med att korrigera en slarvigt dragen eyeliner kommer jag glatt att använda Aqua Floral (295 kr/200 ml). Inte minst för den otroliga doften.

2 kommentarer

Lägg till din →

Har inte öppnat min än, men kan tänka mig att den är bra att användas OM det skulle finnas lite smink kvar (på ögonen) efter (dubbel)rengöring.

Lämna ett svar