Frustrerande perfektion

RMS eye polish magnetic

Vet ni vad som är det mest irriterande som kan hända efter att jag hittat en ekologisk ögonskugga i den mest perfekta nyansen? Att. Den. Inte. Sitter. På. Plats. Det här är precis fallet med Magnetic från RMS Beauty, en krämögonskugga gjord på bland annat ekologisk kokos- och jojobaolja. Jag beställde hem ett prov på skuggan för att kunna prova innan ett eventuellt köp, och det var tur det — halkigare ögonskugga får vi leta länge efter hörrni! Kanske föga överraskande när huvudingredienserna är oljebaserade, men ändå ack så ledsamt.

Färgen beskrivs som varm silverskimrande med en hint av varm brun-lila, som dessutom ändrar karaktär beroende på ljus (se den i action här). Kvällen jag använde den på la jag den (på primer, självklart) ensam på hela locket, med en tunn, tunn, utsuddad svart eyeliner längs fransraden.

RMS eye polish magnetic swatch

Sällan har jag blivit så golvad av snygghet — vi pratar perfekt mjuk smokey eyes här, med en sällan skådad lyster — en lycka som efter mindre en timme var lika glömd som ögonskuggan var veckad i globlinjen. Alltså mindre än 60 minuter, utan ögonkräm, med primer, och utan att jag har speciellt oljiga ögonlock. Det var som att den bara… gled omkring för att till sist försvinna helt.

RMS Beauty säljer in “egenskapen” som att produkten är återfuktande och vårdar ögonlocken, och att det är just den obrydda looken som eftersträvas. Well… Kanske det finns de som sätter dessa attribut först, men i mina ögon verkar det mest vara ursäkter för att rädda situationen.

Det som var så nära en fullträff till ögonskugga som jag faktiskt skulle använda

10 kommentarer

Lägg till din →

Åååh, det är verkligen copy paste på dina och mina upplevelser med den här skuggan!

Jag köpte den utan att egentligen veta hur himla fantastiskt perfekt färgen verkligen är. Jag tror det är det snyggaste jag kan ha sett bland skuggor nånsin, och som färgmässigt passar i ungefär varenda tänkbar situation, vardag som fest.

Men för mig creasar den omedelbums. Jag kan liksom inte bära den alls, det ser så osmickrande ut. Oj vad sorgsen jag är över detta!

Nu går jag istället och när en dröm om att något annat (naturligt) märke ska skapa en regelrätt rip-off fast i löst eller fast pigment.

//Hanna Li

Åh Hanna Li! :’C Du det här SUGER JU så hårt?! Kan inte föreställa mig att liksom ha den hemma och så bara… nej.

Jag har faktiskt undersökt för att hitta en ersättare (stay tuned!) och hittat bra alternativ men tyvärr ingen som är eko :C Tror däremot inte att en lös/fast skugga kan få samma lyster, tror du?

Tja nä, kanske är det svårt att få till samma lyster… Jag hade kanske hoppats att en sublim silver-ton ihop med en jordigt lila skulle kunna hjälpa upp lystern i en potentiell kopia. Men hur som helst, jag tycker det verkar intressant att du kanske nosat upp en ersättare! Jag får väl läsa INCI på det du hittat och hålla tummarna för att de värsta nastiesarna saknas i innehållsförteckningen 🙂

Vad bra beskrivet “sublim silver-ton ihop med en jordig lila” <3 Spot on! Jag är helt förbluffad över vissa recensioner av RMS som jag läst där skribenten bara "Den sitter jättebra på mig och veckar sig allllldrig"... Ba REALLY?! HOOOW?!

Jaså? Nä en sådan recension har jag inte läst nånstans… tur det kanske för då hade jag nog blivit ännu lite mer förbannad 😮

Jag har istället läst någonstans att när den veckar sig så är det “bara” att arbeta ut den lite med fingret igen. Men, som jag kommenterade i en annan blogg, i så fall skulle jag inte göra annat än att gå och gnugga mig på ögonlocken och för övrigt så skulle den ju gnuggas bort på nolltid.

Nä detta blir en tuff förlust att hantera 😉

Haha, verkligen! “Bara” och bara, känns som en sån jävla påtvingad lösning på något som helt enkelt är dåligt. Den låste ju dessutom försvinna helt, rätt snabbt, om en ska gå och gnugga ut den hela tiden…

Lämna ett svar