Q&A med OriginalMineral

OriginalMineral-QA

Dags för en ny Q&A — också den här gången med ett favoritmärke: OriginalMineral från Australien. Vi fick tillfälle att ställa våra frågor till en av grundarna, Jose Bryce Smith, som var i Stockholm nyligen för att lansera sin nya produkt Project Sukuroi. Vi gillar märkets filosofi som är att undvika starka kemikalier och i stället fylla produkterna med inhemska australienska ingredienser, eteriska oljor och mineraler som är skonsamma mot både hår och miljö.

Q: Vilken produktkombination rekommenderar du till ett vintertorrt och livlöst hår bosatt i norra Europa?
A: På vintern handlar det om att återfukta håret och du behöver börja i duschen; med Hydrate & Conquer schampo och balsam följt av fuktmasken Seven Day Miracle en eller två gånger i veckan. Fuktmasken innehåller vår signaturblandning av argan- och macadamiaolja och ger näring till håret samtidigt som den skyddar mot kyla.

Q: Vad är ditt bästa trick för att undvika frizzigt hår som så lätt uppkommer någon dag efter tvätt?
A: Project Sukuroi är fantastisk för att släta ut frizzigt hår. Det är en stylingprodukt som innehåller keratin och “guldolja” (camelina sativa) och kan användas både på blött och torrt hår. Dagen efter tvätt, använd en liten mängd på torrt hår följt av hårtork eller plattång.

Q: Hur tänker du kring diet och hår?
A: Diet är extremt viktigt för håret: protein ger starkt och hälsosamt hår och järn är nödvändigt för att förhindra håravfall. Bladgrönsaker är en bra källa till järn! Omega 3-fettsyror från till exempel fisk hjälper håret att producera sina fantastiska naturliga oljor.

Q: Sommaren känns väldigt långt bort här i Sverige, men hur sköter du bäst om nybadat och salt hår för att få det må så bra som möjligt? Leave in-spray? Inpackning?
A: Jag som spenderar massa tid på stranden i Australien älskar en leave in-spray. Jag använder Know Knott som reder ut håret samtidigt som den skyddar mot UV-strålning. Den är perfekt att använda innan du går till stranden! Efteråt är det viktigt att tvätta bort saltet, då använder jag Original Detox med pepparmyntsolja som förbereder håret för en lyxig hårmask som Seven Day Miracle.

Q: Har du några bra tips att få håret att torka snabbt utan att använda hårtork, speciellt för riktigt tjockt hår?
A: När du torkar håret utan att föna det och vill att det ska gå snabbt, är nyckeln att borsta håret. Välj först en grundprodukt, som Know Knott, för att släta och reda ut. Du börjar med att borsta det blöta håret noga och tillsätt sedan din produkt. Låt sedan håret torka naturligt till ungefär 50%, vänd sedan på huvudet och borsta igen. Avsluta med att använda Frizzy Logic som innehåller arganolja och tynger inte ner håret.

Lämna ett svar