Tio tomma #15

Tio-tomma-2
Nu får ni Tio Tomma på löpande band! Den här gången har jag också gjort slut på fem hudvårdsprodukter och fem dusch- och hårprodukter, vilket verkar vara ganska så mycket standard för mig. Ni kanske känner igen några förpackningar från tidigare inlägg i serien — ja, jag upprepar mig men bara för att visa att detta verkligen är stapelvaror hemma hos oss. Framöver tänker jag dock skippa sådant som jag visat innan, så att ni får ta del av så mycket kul som möjligt!

  • Purifying Facial Cleanser från Neutrogena har jag gjort slut på både en och två gånger förut, med ungefär ett års mellanrum. Japp, denna räcker ungefär ett år vid i princip daglig användning. Mild rengöring som aldrig någonsin retar eller stramar. Hade jag inte haft ett helt lager med nya ansiktstvättar att testa hade jag lätt köpt en ny
  • Den bästa konventionella deon jag testat är Mandarin Bliss (och den gröna varianten Qi Gong) från Rituals. Nu när jag gått över till aluminiumfria varianter är inte dessa aktuella längre, men har du inte riktigt kommit dit än rekommenderar jag starkt ett köp
  • Den här produkten kan vara den som överraskat mig mest när det kommer till dryghet. Jag vet faktiskt inte hur länge Facial Cleanser från Kahina har stått på badrumshyllan — men i alla fall så länge att den har blivit ett givet inslag och att jag saknar den skarpt nu när den är slut. Arganolja och aloe vera rengör skonsamt men effektivt med klar, mjuk och ren hy som resultat. Det var nästan sorgligt att slänga denna flaskan i glasåtervinningen ska ni veta!
  • Lite (ganska) mer tveksamt inställd är jag till Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate från Kiehl’s, som inte heller fått så mycket utrymme på bloggen trots både jag och Mi har den. Det kanske är för att jag inte riktigt tyckte att den gjorde någon skillnad och kanske för att den har en halkig och nästan lite grynig konsistens som inte känns helt skön på huden. Trots att den alltså ska vara rätt effektiv gjorde den inte så mycket för mig
  • Drops of Youth från The Body Shop vars höga alkoholinnehåll jag pratat om nyligen förvirrar mig lite. Den retade inte min hy, utan faktiskt tvärtom — jag upplevde en bra period under den korta tid flaskan räckte. Och jag har forskat vidare i ämnet och det är inte alla som delar uppfattningen om att Alcohol Denat är dåligt. Men det är ändå svårt att få tanken ur huvudet av att jag använder alkogel i fejset…

Tio-tomma-1

  • En simpel och skön duschtvål är bra ord för att beskriva den från Oliv (ett Svanenmärkt budgetmärke från Åhlens). Oparfymerad betyder som vanligt inte att produkten inte luktar någonting, men att inga extra dofter är tillsatta. Därför luktar den här bara naturligt av tvål — as simple as that
  • Nordic Birch från Urtekram är en återkommande favorit på handfatskanten. Ekologisk, dryg och väldoftande i en knubbig flaska som står stadigt. Jag är mycket förtjust i Urtekrams produkter och blev positivt överraskad när jag såg att mitt lokala Hemköp har smällt upp en hel hylla med märket
  • Ännu en stapelvara: pH5 Shower Oil från Eucerin som har figurerat några gånger här förr. På vintern tycker jag att duscholjor är ett måste för att inte bli för torr — då behöver jag faktiskt inte smörja in mig så mycket. Den här är oljig i flaskan men när den pumpas ut och blandas med vatten förvandlas den till ett mjukt och lenande lödder
  • Claudia Schiffer frontar Schwarzkopfs budgetsatsning Essence ULTÎME, här i form av schampot Omega Repair för skadat hår. Schampot ska innehålla ”lyxig pärlessens”, något som kanske inte direkt märktes, men faktum är att detta är ett helt okej schampo till ett bra pris som gör håret mjukt och glansigt
  • Detta balsam från Sebastians Trilliance-serie var lika tråkigt som schampo-varianten. Intetsägande salongsdoft och ingen utmärkande egenskap gör att jag knappt kommer ihåg hur håret blev. Säkert glansigt, men förmodligen rätt trist

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar