Marc Jacobs Beauty O!Mega Lash Volumizing Mascara

Marc Jacobs Beauty O!Mega Lash mascara EOTD

Passande nog till att Marc Jacobs Beauty släppt nyheten att dom lanseras på svenska Sephora i början av maj tänkte jag berätta lite om hur jag gillar en av märkets två mascaror; O!Mega Lash Volumizing Mascara. Jag har testkört den i ett par veckor nu, tack vare en liten provförpackning som jag fick på ett Sephora-köp för några månader sedan.

Det första jag tänkte nämna är att borsten på mitt prov inte riktigt verkar vara lika avancerad som på fullstorleken, då en av de främsta egenskaperna för O!Mega är att borsten är dubbelsidig med en lite glesare sida för separation och en tätare sida för volym och böj. Konstigt att göra prov som inte är 100 % korrekt, men om vi betänker att jag gillar mascaran utan extra borstfunktion borde originalet rimligen vara ännu bättre.

Enligt produktbeskrivningen ska O!Mega vara svaret på mångas drömmar; volym, separation, böj och extrem svärta. Jag skriver under på alla fyra, med den lilla notisen att jag 1) aldrig använder ögonfransböjare och 2) har bra böj i fransarna naturligt. Bilderna (där jag har en kompletterande tunt lagd eyeliner) tycker jag fångade resultatet på ett rättvist sätt, och jag själv upplever mina fransar bli bra definierade och svarta utan att kännas stela eller ge spindelbenseffekt. Jag lägger som vanligt bara ett lager mascara, oavsett tillfälle.

Marc Jacobs Beauty O!Mega Lash Volumizing Mascara deluxe sample

En av egenskaperna som jag uppskattar högst är att mascaran sitter på plats hela dagen och kvällen — oavsett om jag sitter inomhus och arbetar (i torr luft) hela dagen eller är ute och promenerar i den amerikanska extremkylan som vi så generöst bjudits på de senaste två månaderna. Inget nedfall, inget klet eller smet när mina ögon tåras. Ända fram tills när jag tvättar av mig sminket sitter den på plats, för att sen medgörligt ge efter för oljerengöring och ansiktstvätt. Praise the lawd!

Sammanfattningsvis är det här en riktigt bra mascara som jag överväger att köpa i fullstorlek. Vad det svenska priset kommer att landa på har jag tyvärr ingen information om, men här i USA kostar den $26 — vilket med dagens sorgligt höga dollarkurs ger en direktkonvertering till 215 svenska kronor.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar