Tatcha

tatcha skincare

Less is more vet vi nästan alla att det kan vara nyckeln till både det ena och det andra, något som även amerikanska lyx-hudvårdsmärket Tatcha tagit fasta på. Inspirerad av japanska skönhetsrutiner består deras tolkning först och främst av klassisk dubbelrengöring i kombination med djupt återfuktande serum och krämer. Dubbelrengöring enligt Tatcha innebär rengöringsolja följt av ett lätt exfolierande och löddrande rispulver, som blandas med vatten i handen och sedan försiktigt masseras på huden.

The three ingredients referenced most often as skin care treatments in the ancient beauty text that inspired our collection are Green Tea, Okinawa Red Algae and Japanese Rice Bran. These ingredients are also at the core of the Japanese diet, bringing new meaning to the phrase “Beauty from the inside out” since skin is the body’s largest organ

Det är alltså dessa ingredienser som hos Tatcha tillför antioxidanter, näringsämnen och mjukgörare till huden, och deras produkter är fria från bland annat mineraloljor, syntetiska dofter och sulfater. Exempelvis så är basen i både rengöringsoljan samt ansiktsoljan är kameliaolja, en olja utvunnen från kamelia-frön och som trots att den är väldigt lätt även lyckas tränga djupt ner i huden och verka återfuktande och mjukgörande.

Som körsbäret på muffinsen samarbetar dom med Room to Read, en ideell organisation som jobbar för ökad jämställdhet och läskunnighet i utvecklingsländer. För varje fullstor produkt som säljs sponsrar Tatcha en flicka med en skoldag, och är i skrivande stund uppe i över 230 000 skoldagar!

Tatcha Luminous Polished

Jag har närmat mig märket genom att köpa en Luminous Dew Skin Mist i resestorlek ($15), och fick dessutom en välkomstgåva i form av en Polished Classic Rice Enzyme Powder (även den i resestorlek) samt tre små provpåsar. Som kund är det väldigt tacksamt att dom har ett såpass stort utbud av just resestorlekar vilket gör att det går att prova på utan att betala riktigt så hutlöst mycket pengar som en fullstorlek kostar.

Mitt första intryck efter att jag packat upp mitt paket är att hela konceptet verkligen osar omhändertagande och omsorg. Sällan har jag fått så fint paketerade produkter, handskriven orderbekräftelse (!) och välgjorda förpackningar.

11 kommentarer

Lägg till din →

Åh, vad fint det ser ut! Har nån av er föresten testat märket Tvål? Har precis upptäckt det och blev sugen, men man vill ju kolla om ens auktoriteter gillar först! Tyckte att det verkade vara något för er.

Haha, åh Auktoriteter <3

Vi har inte testat något alls från Tvål, och jag var faktiskt tvungen att googla för att kolla upp deras utbud. Vilken produkt är det som lockar dig mest? 🙂

Framför allt hudvårdsgrejer, som rengöringar och toners, men även schampo och balsam! Antar att det är lätt att bli en sucker när det känns sådär naturligt och hemmagjort…

Haha, visst är det så! Och i Tvåls fall känns det ju nästan som att dom gör sina produkter hemma i köket… 😛 Gulligt!

Lämna ett svar