Att skydda huden i Västindien

Karibien Caribbean Västindien

Förlåt men… #nofilter. Ja det är sant, och nej jag trodde knappt mina ögon heller. Som ett avslut på det här årets USA-boende lyckades vi få tag på göttiga flygbiljetter till Turks & Caicos-öarna i Västindien, och det var sex dagar i en dröm. Sol-bad-sol-bad-sol-bad hela dagarna krävde ett par rejäla necessärer med skönhetsprodukter — smink undantaget — och här kommer hela lasset med tillhörande tankar och åsikter (varning för megalångt inlägg).

CVS Alba Botanical Kiss My Face

Faktor 50 var hela tiden grunden, som vi sedan bättrade på med antingen mer 50, 45 eller 30 (sista dagarna). Sun Spray Lotion spf 50 från Kiss My Face köpte jag tillsammans med Alba Botanical Very Emollient Sunscreen spf 45 på Whole Foods, och vi var väldigt nöjda med båda. Sprayen är lättflytande och superenkel att smörja in medan krämen (med lätt lavendeldoft) är betydligt tjockare utan att för den delen vara trög. Smartast produktförpackning jag någonsin sett är CVS Sun Lotion spf 30 som kommer i en klämvänlig påse med kork. Ge mig alla framtida solkrämer i denna typ av påstub! Krämen bjuder dessutom på den mest klassiska solkrämsdoft jag varit med om, och var härligt enkel att smörja in med.

Alla tre skyddar mot både UVA (för tidigt åldrad hud) och UVB (solbränd och skadad hud), och pallade trycket för bad och svett. Jag uppskattade att dom förutom olika spf även hade olika konsistens, exempelvis var sprayen mycket skön och lätt att använda efter bad när det var sand lite här och där.

Acure Mario Badescu Comfort Zone

Något av det värsta jag vet är att applicera ny solkräm i ansiktet ovanpå salt- och svettrester eftersom det känns som att jag slipar känslig hy med sandpapper. Jag hatar också den stramande och uttorkande känslan av intorkat salt, vilket gör att jag alltid har med mig en vattenflaska med kranvatten att skölja av ansiktet med direkt efter bad.

Den här semestern följde jag upp vattnet med en svalkande och återfuktande ansiktsspray från Mario Badescu — AAAAAH — innan jag smorde in ansiktet med ett nytt lager spf. Halvtid in på stranddagarna tog jag mig även tid att rengöra ansiktet lätt med en (relativt) skonsam ansiktsservett från Acure. I vanliga fall undviker jag så kallade wipes, men gjorde ett undantag för att slippa känslan av tio lager solkrämsrester. Dessa känns dessutom hyfsat okej eftersom dom främst innehåller oljor.

Spf för ansiktet var denna gång Skin Defender spf 30 från Comfort Zone, och Oil Free Moisturizer spf 30 från Mario Badescu (efter rekommendation av Annahita). Båda presterade utmärkt, utan att för den del kännas oljiga eller tunga. Skin Defender med sin supertunna konsistens är min favorit när det kommer till dagligt solskydd i stadsmiljö, medan Oil Free Moisturizer är en ny bekantskap som snabbt fjäskade sig in tack vare den sköna (och lite tjockare) konsistensen.

Burt's Bees Aloe Vera gel

Trots hög och ofta applicerad spf, skugga hela dagen och ständig vakt efter hettande hud åkter vi på ett par lätta brännor. Antar att det var den ljusa, reflekterande, sanden som kom åt oss trots att vi satt under parasoll — eller faktumet att det är så väldigt nära ekvatorn — men det var helt enkelt oundvikligt. Aloe vera-gel svalkade skönt efter kvällsduschen, tillsammans med After Sun Soother från Burt’s Bees. Ingredienslistan med glycerin, kokosolja och aloe vera i toppen gjorde att jag köpte den, och den återfuktade riktigt bra. Lätt rinnig konsistens som absorberades enkelt av våra törstiga kroppar, men helhetsbetyget dras ner lite på grund av den billiga citrusdoften.

mario badescu indeed labs kiehls jurlique

Till ansiktet var jag noga med att först rengöra — skonsamt men noggrant — med både rengöringsolja (för att lösa upp all spf) följt av supersnälla, gurkdoftande Soy Face Cleanser från Fresh. Jag lämnade allt vad stark exfoliering heter hemma, och lät istället de saltrester jag hade kvar på huden agera enkel skrubb tillsammans med rengöringsoljan och en försiktig massage. Efter duschen tog jag ett svep med ansiktsvattnet igen, innan jag la ett återfuktande serum följt av ansiktskräm. Varannan natt avslutade jag dessutom med några droppar ansiktsolja, för att reparera på djupet. Mycket lyckat!

7 kommentarer

Lägg till din →

Åh, vad kul att du gillade MB-krämen! Jag har också ansiktssprayen och även om jag har älskat den hela vinterhalvåret så misstänker jag att den kommer bli tusenfalt mer underbar när sommaren närmar sig. Vilket extremt härligt inlägg förresten, myste mig igenom all text. <3

Mwah på dig!

Ska använda MB-krämen lite mer regelbundet nu i Sverige (om solen NÅGONSIN vill visa sig vill säga?!), och sprayen sjunger på sista versen… Köpte den lilla flaskan dels pga priset (hallå fem dollars?) men även för att jag är lite skeptisk till att mineralolja är andra ingrediensen… Har du nån zmart input på MO-debaclet?

Lämna ett svar