BB och CC

Missha The Body Shop BB Cream Lumene CC Cream

Under året som gått har jag testat tre lätt färgade krämer till och från, och det är bara att konstatera att jag föredrar sådana här produkter framför traditionella foundations alla dagar i veckan. De dagar när jag vill täcka hela fejset sträcker jag mig efter en av de här tre rackarna istället för favoriten från Kjaer Weis, och det är oftast dagar då jag känner mig lite mer glåmig än vanligt. Dom är helt enkelt bra komplement till en mer täckande concealer eller foundation (exempelvis Bobbi Brown Skin Foundation SPF 15 som jag har hemma men inte öppnat ännu…), men det räcker så klart med en av de här tre.

Missha M Perfect Cover BB Cream (159 kr/50 ml) är på pappret den mest spännande då den är från Korea, innehåller riktig (och hög!) spf, ska verka lugnande och återuppbyggande. Nyans 21 är lite för beige-grå för min hudton, men jag tycker att den funkar ändå. Täckningen är högst av dessa tre men det går även att applicera den lite tunnare för ett skirt resultat. Jag gillar verkligen hur den här ser ut på, med en naturlig lyster och extremt förlåtande utslätning. Både jag och Ka valde att prova den i resestorlek (20 ml), något jag rekommenderar för att prova på eller helt enkelt köpa mindre.

Mindre och lättare täckning får jag med The Body Shop All-In-One BB Cream (200 kr/25 ml), en kräm som kommer ut kritvit ur tuben men som är såpass transparant att den “anpassar” sig till hudtonen. Lovar fuktgivande egenskaper med bland annat glycerin, och kan på varma dagar bli lite väl blank om jag inte håller efter med puder. Den här väljer jag när jag vill ha den absolut enklaste och snabbaste appliceringen med lätt utjämnat resultat, men står över de dagar jag vill ha lite mer.

Sist men inte minst den jag använt absolut längst — och mest av — Lumene Color Correcting Cream (149 kr/30 ml). Den är lite som en mix av de två tidigare, då den innehåller spf, fukt, antioxidanter och C-vitamin och ligger någonstans mittemellan i täckningsgrad. Betydligt mycket mattare än The Body Shop.

Jag kan inte påstå att jag märkt av någon vårdande effekt av någon i trion, men det kan även bero på att jag som sagt inte använder dom regelbundet. BB-krämer (Blemish Balm) sägs vårda, återfukta, ge lyster och korrigera hudtonen. Samt innehåller solskydd. En CC-kräm (Color Control/Correct) ska vara snäppet mer täckande, ha ännu mer aktivt vårdande ingredienser och innehålla högt solskydd. Med andra ord kan vi konstatera att den från The Body Shop är en falsk BB-kräm, och att Lumene borde ha högre solskydd än Missha

2 kommentarer

Lägg till din →

Åh, nu saknar jag min Missha lite. Jag tyckte att den var för tjock, men underbar i övrigt. Nu kör jag The Balm Shelter tinted moisturizer – love it. Kan ni inte skriva om TMs någon gång? Jag tycker aldrig att man hör talas om den produkten i Sverige.

Lämna ett svar