Skydda håret mot salt & sol

IMG_6167

Mitt hår tog helt klart lika mycket stryk som huden gjorde i den grymma solen i Västindien, men jag gjorde ändå mitt bästa för att hålla skadenivån nere. För det första klippte jag mig strax innan resan så att mina slitna toppar inte skulle fläkas upp ytterligare och resultera i ännu mer förstört hår, och sen försökte jag även att ladda håret med fukt samt hålla det uppsatt under min keps.

De första dagarna använde jag (på inrådan) Know Knott från OriginalMineral efter varje bad, en äppledoftande (yummm) spray som innehåller argan- och macadamiaolja. Håret blev lenare och mindre tovigt, men torkade mer eller mindre lika torrt som utan. De sista dagarna tog jag även med mig mitt balsam från DevaCurl och använde som behandling efter bad, och det kändes faktiskt ytterligare återfuktande samtidigt som det hjälpte lockarna att bli lite mer definierade än det sedvanliga Står Åt Alla Kanter-burret som lätt uppstår när mitt salta hår torkar i blåst.

Utöver skydd på stranden använde jag löjliga mängder balsam i kvällsduschen, och lät även då Devacurl One Condition sitta i som en extra inpackning utan att skölja ur det. Men nu undrar jag så klart, har vi några lockhåriga läsare med somriga hårtips att dela med sig av?

2 kommentarer

Lägg till din →

Mitt bästa tips är att ha med mig en extra flaska sötvatten (kranvatten funkar ju även i länder där man inte skulle dricka det) och skölja håret med efter bad. Salt-looken är säkert toppen om man har rakt fint hår, men i mitt tjocka lockiga hår blir det bara svinto. Att ha i balsam i torrt eller blött hår direkt på stranden, och utnyttja solen till värmeinpackning, funkar också bra, även med billigare/lite mindre vårdande balsam!

Det har du verkligen rätt i! Jag är alltid extra lycklig på stränder där det finns enkla sötvattenduschar. Brukar alltid ha med vatten för att skölja av ansiktet (som jag prioriterar över håret) men kanske får uppgradera till en 2 liters PET istället.. 😉

Lämna ett svar