Tio tomma på semester

Tio tomma Caribbean 1

Här har jag fuskat lite och bara fått ihop sju tomma förpackningar istället för tio, men det kan vi väl ha lite överseende med för den här gången eftersom det är Caribbean edition! Undantaget solskydd och efter sol-lotion så packade jag enbart resestorlekar, och passade dessutom på att ta med de som var på väg att ta slut. I’m a genious.

Tio tomma Caribbean 3

  • Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense sjöng verkligen på sista versen, men jag tog med den ändå. Det visade sig att den var allt för gammal (det här var tredje säsongen…) för att skydda bra, men jag gav den åtminstone en chans! Ny var den en av mina absoluta favoriter när det kommer till solskydd för ansiktet, eftersom den inte täpper till eller lämnar en överdrivet glansig känsla. Nu för tiden verkar den ha blivit uppdaterad, och ger även UVB-skydd utöver UVA. Bra!
  • Very Emollient Sunscreen Pure Lavender spf 45 från Alba Botanica tog slut på droppen efter att vi delat på den på två personer i sex dagar. Väldigt krämig och skön konsistens, samtidigt som den går in snabbt utan någon tröghet eller vit film
  • Vad skulle vi göra på solsemester utan läkande aloe vera?! Antagligen förgå, det är min gissning. Den här lilla tuben hittade jag i $1-hyllan på Target, och den fungerade precis så bra som alla 100 % gels gör
  • Sensai Silky Purifying Milky Soap är utan att överdriva den drygaste ansiktstvätt jag nå-gon-sin stött på. Den här lilla flaskan har jag haft med på otaliga resor, och även då och då hemma, utan att nivån ändrats märkbart. En perfekt steg två-rengöring, det vill säga det avslutande steget efter en rengöringsolja. Löddrar som sjutton, och har en klassisk doft av tvål. Kan kännas lite väl stark på känsliga dagar (tillhörande rengöringsolja är däremot heeeelt divine, FYI)

Tio tomma Caribbean 2

Till håret blev det en blandning av två amerikanska märken. Inget av dom var storfavoriter sedan innan, men eftersom jag hatar att slänga halvfulla flaskor så det fick gå. Och det gick faktiskt över förväntan!

  • Curl & Shine Shampoo från Shea Moisture är ett riktigt bra budgetschampo, som faktiskt påminner mycket om älskade Maintain the Mane från OriginalMineral. Jag var inte lika imponerad av tillhörande balsam, så det fick inte följa med. Curl & Shine Shampoo doftar blommigt och tropiskt av kokos, och löddrar upp stort och skönt samtidigt som det reder ut tovor och lämnar håret mjukt som om jag även använt balsam
  • Balsamet från Ouidad föll mitt hår mer i smaken, medan det ratat tillhörande schampo. För att verkligen återfukta mitt stackars, stackars uttorkade hår (saltvatten hela dagen är INTE en snäll kur för redan torrt, lockigt hår) körde jag på rejäla mängder balsam — och det funkade! Tillsammans med Shea-schampot kändes mitt hår direkt gladare och matat med näring och fukt redan i duschen, samt var mer elastiskt och mindre poröst när det torkat
  • Climate Control från samma märke sägs motverka friss inifrån och ut genom att låsa in fukten i hårstråna. Om det är en revolutionerande produkt vet jag inte (den är rätt lik Light Defining Gel från DevaCurl), men mina lockar blev glansiga och ihophållna. Vissa kvällar frissade dom lite mer än andra — det var ju trots allt en luftfuktighet kring 80 % — men sammantaget är jag nöjd med den

Lämna ett svar