Veckans provpåse: NARS Luminous Moisture Cream

NARS luminous moisture cream

Den här gången har veckans provpåse varit lite svårare att utvärdera; är den bra eller är den dålig? Är den mysig eller allt för tung? Passar den min hud eller är den skälet till att ett par större än vanligt-finnar dök upp dagen efter första användningen? Ja ni, som ni hör har den skapat riktigt djupa tankar här hemma… Källan till min ambivalens är Luminous Moisture Cream från NARS, som jag fick prov på när jag var en helg i NYC maj förra året och tillbringade en längre stund i Soho-butiken tillsammans med lillasyster-Ka.

Dagkrämen — som bland annat innehåller antioxidanter samt återfuktande glycerin och hyaluronsyra — är en rik historia som utöver fukt även lovar guld och diamanter när det kommer till lyster och ljusreflekterande egenskaper. Låter bra va? Ja, vissa dagar fungerar den precis så bra som utlovat, och andra dagar tycker jag att den är allt för rik och att den liksom lägger sig på ytan utan att riktigt sjunka in. Ni förstår min frustration!

Om jag ska gissa så är det kokosoljan som bråkar lite med mig, och som dessutom — vissa dagar i månaden — är där och täpper till. Jag upplevde däremot bara finnar en gång av de drygt tio gånger jag använt min påse, så kanske var det bara en slump. Luminous Moisture Cream är hur som helst en jätteskön kräm (som luktar lätt av söt citrus) för då min hy redan innan känns lugn och i balans, men något som jag står över PMS eller om jag ska använda mer smink än vanligt (läs: någon typ av punktmarkerad foundation). En approach som känns logisk då den ger en fin lyster och naturlig “fuktighet” och passar extra bra osminkade dagar.

NARS Luminous Moisture Cream

Jag har även ett prov på syskonkrämen Aqua Gel Luminous Oil-Free Moisturizer, som jag tror kan vara ett mer passande alternativ för mig i sommar. Stay tuned.

Lämna ett svar