Dior Diorshow Iconic Mascara

diorshow-iconic-eotd

Det finns väl ingen bloggregel mot att en testar samma produkt två gånger, med cirka fem år mellan gångerna? Nej, tänkte väl det. För det senaste har jag använt mig av Diorshow Iconic Mascara från Dior, och insåg sent att jag redan använt — och recenserat — den förut. Frågan är om jag uppfattar den på samma sätt nu som då…

Enriched with a unique lifting formula, Diorshow Iconic perfectly sculpts, stretches and curls lashes with impeccable hold and exceptional definition

2015 ger Diorshow Iconic mig långa, mjuka och fjäderliknande fransar. På bilderna ser vi att den ger definition och längd, utan någon överdriven volym. Precis som den lovar med andra ord. 2010 såg resultatet snarlikt ut — så på den punkten kan vi kryssa av “lika bra nu som då”.

Sen kommer delarna där mina åsikter avsevärt skiljer sig, och det är kring applicering och hållbarhet. 2010 tyckte jag att borsten var lätt att arbeta med utan att kladda, och att mascaran sedan var lätt att tvätta bort på kvällen. I år är det raka motsatsen, med en borste som extremt lätt lämnar svarta spår på huden längs övre fransraden, och en formula som inte riktigt vill släppa när jag tvättar ansiktet (oavsett om jag använder en oljebaserad tvätt att börja med eller ej).

Dior Diorshow Iconic Mascara

Snäppet bättre när det kommer till effekten på fransarna alltså, men lite sämre när det kommer till applikation och formula. En av skillnaderna utöver de fem åren som passerat är att jag denna gång haft ett prova på-exemplar, men det borde väl inte spela någon större roll tycker jag. Det kan ju självklart vara så att formulan uppdaterats lite under åren, eller helt enkelt att mina personliga rutiner har ändrats och på så sätt påverkat… Vad tror ni?

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar