Essie Chillato

Essie

Från Essies sommarkollektion 2015 kommer Chillato, ett lack som ser ljust limegrönt i flaskan men i verkligheten också ter sig gult i vissa ljus.

Jag går rakt på sak: det här är inget roligt lack. Det täcker inte på två lager, så minst tre behövs och det är svårt att få till en bra kant längs nagelbanden. Borsten tenderar att dra upp hål i tidigare lager så det gäller att vara försiktig och inte lacka för tunt — eller för tjockt för den delen, för då tar det tusen år att torka. Färgen känns mycket tråkigare på naglarna än i flaskan och jag tröttnade efter bara någon dag. Redan då hade det hunnit chippas lite.

Som ni hör är jag inte övertygad alls, och faktum är att detta lack förmodligen aldrig kommer att användas av mig igen. Jag tycker recensionen på Beautygeeks sammanfattar det hela rätt bra: “Pass unless you enjoy massive brushtration.”

Lämna ett svar