Rakt hår för en helg

living-proof-originalmineral

Som ett avsteg från Let’s talk about curls-serien, och… eh… mitt liv som lockhårig, var jag nyligen lite extra nyfiken på hur mitt hår skulle te sig rakt för en helg. Jag hade dessutom ett bra gäng med nya produkter att testa som skulle passa extra bra på rakt hår, och eftersom det var en varm period där för några veckor sedan (inget regn! minimal luftfuktighet! ingen inplanerad träning!) beslutade jag mig för att köra på en helg som rakhårig. Här kommer en redogörelse, samt utvärdering av de produkter som hjälpte mig från bångstyriga lockar till avslappnat rakt hår.

Första steget var att tvätta håret med schampo och balsam från Living Proof No Frizz. Efter det tog jag lite extra Leave-in Conditioner från samma serie, och fokuserade främst på mina torra längder och toppar. Jag kammade dessutom ut håret med fingrarna (ett steg jag vanligtvis undviker för lockarnas skull), och tillsammans med Nourishing Styling Cream liksom drog ut håret istället för att krama ihop det. Innan jag körde med hårtorken lät jag det lufttorka ungefär halvvägs, för att jag ens skulle orka få allt torrt utan att få kramp i armarna. Trots det tog det mig ungefär 20-30 minuter med hårtorken innan det var riktigt torrt, och det hjälpte inte att jag hade tänkt att försöka hjälpa till att blåsa det rakt med en rundborste — det är helt en konst Jag. Inte. Behärskar.

Så, var då håret rakt och glansigt efter det här? God no. Mitt hår är extremt poröst, och efter de här stegen var det i och för sig inte längre lockigt — men oj så volymöst, burrigt och glanslöst. Dags att ta fram det tunga artilleriet: plattången.

Living Proof OriginalMineral GHD

Som värmeskydd, samt för extra utslätande effekt, sprayade jag håret med Weightless Styling Spray som — tillsammans med efterföljande värmestyling — ska skydda håret från luftfuktighet genom att lägga sig som en skyddande sköld. Jag gick sedan igenom hela håret, sektion för sektion, med min plattång från ghd och stylingkrämen Project Sukuroi från OriginalMineral. Till skillnad från No Frizz innehåller Sukuroi silikoner, men jag upplevde den ändå inte tynga ner håret eller vara kladdig. Den var snarare otroligt silkig och osynlig, samtidigt som den gav en väldigt fin lyster.

Efter goda 15-20 minuter var jag nöjd med resultatet, och då hade jag gått igenom hela håret och även fokuserat extra på vissa sektioner. Jag tyckte dessutom att krämen Project Sukuroi gav såpass lätt och fint resultat att jag applicerade den lite då och då, och sedan förslöt det hela med ett svep med plattången.

Mi straight hair

Resultatet blev, inte helt oväntat, jävligt rakt. Visst brukade mitt hår bli nästintill lika rakt förr i tiden när jag plattade håret på veckobasis, men den här gången var det en oerhört stor skillnad på hur länge det höll sig. I vanliga fall brukade det glansiga och glatta håret hålla sig fint tills den minuten jag går utanför dörren, för att direkt bli lite grövre och fylligare. Det hände inte på hela helgen nu (trots några små vattendroppar då och då) och jag behövde inte använda plattången en enda extra gång på 4 dagar.

Det — nästintill otroliga — resultatet tillskriver jag helt klart produkterna från No Frizz, och för en helg njöt jag rakt ut av att kunna dra fingrarna genom håret och bara känna lent, “frisörblåst” hår.

Lämna ett svar