Veckans provpåse: Hourglass Illusion Hyaluronic Skin Tint

Hourglass Illusion sample

Nu pausar vi hudvården i Veckans provpåse och tittar på lite smink, återigen en underlagsprodukt från amerikanska HourglassIllusion Hyaluronic Skin Tint i nyansen “Nude” hittade hem till mig via en Sephorabeställning i våras, och nu känner jag att jag testat den tillräckligt många gånger — och på tillräckligt många olika sätt — för att uttala mig.

Först tittar vi lite på vad Hourglass själva säger:

A supremely hydrating and firming foundation with a luminous finish that evens out skin tone, softens imperfections and boosts moisture levels in the skin

Om vi sedan börjar med de uppenbara fördelarna hittar vi spf 15 samt att den innehåller den ack så återfuktande ingrediensen hyaluronsyra. De första gångerna jag använde Illusion använde jag mig (som oftast) av fingrarna, och blev sisådär nöjd med resultatet. Jag upplevde inte direkt någon “medium to full coverage” och tyckte att den hade en tendens till att lägga sig i småhår och porer. För att vara en återfuktande produkt blev jag förvånad över hurpass tjock den kändes, men tack vare den superdiskreta pärlemorskimrande effekten ser den lätt ut väl applicerad.

hourglass illusion hyaluronic skin tint

Jag testade mig sedan fram med lite olika applikationsmetoder, men ratade både foundationpensel och duofiberborste. Det som slutligen blev fullträff var en mindre buffingborste, med vilken resultatet blir löjligt strålande. Även täckningsgraden blir högre, så jag får vara lite mer noggrann med att bara applicera på de områden jag vill förfina (främst kinderna), om jag inte vill få ett mer sminkat slutresultat.

Slutligen kan jag säga att det var en väldigt bra provpåse att få tag på, eftersom jag innan var väldigt sugen på att köpa mig en tub. Efter att jag fick testat den insåg jag däremot att det nog hade varit ett rätt så onödigt inköp, eftersom jag (som jag egentligen redan vet) inte är någon storkonsument av just foundation. Hur fint resultatet än må bli…

Lämna ett svar