Lockande nyheter

kevin-murphy-joico-matrix

Det känns onekligen som att lockiga hår är mer i fokus än tidigare, tycker ni inte? Roligt, tacksamt och about bloody time, men samtidigt något som får en del personer att begå grova övertramp av sorten kulturell appropriering. Att som vit se det hela som en trend, och få uppskattning för En Cool Afrofrisyr för en kväll — utan att behöva påverkas av de stereotypiska och rasistiska bilder som män och kvinnor med naturligt hår ständigt utsätts för — är så skämmigt att jag inte vet vad (och något som vi alla måste hjälpa till att motverka).

*en minuts paus för att dämpa frustration och flytta fokus* Andaaaaaas

Så. De följande nyheterna som har lockat (he) mig lite extra är:

  • Joico Curl, en hel serie med produkter för olika typer av lockar. Två olika schampon (beroende på hårtyp), balsam och ett par stylingprodukter. Jag känner mig väldigt nyfiken till hela uppsättningen, men Contouring Foam Wax låter ju lite extra spännande
  • Kevin Murphy Killer Curls är en stylingkräm för medium till grovt hår som ska minska friss och ge definierade och hållbara lockar. Allt det plus en löjligt snygg flaska…
  • Matrix Biolage har lanserat ett rengörande balsam (no-poo) i samma stil som exempelvis Wenoch som kommer med en tillhörande stylingkräm. Granatäpple verkar vara en populär ingrediens i sådana här produkter och fungerar finfint för mig, men om dina lockar lätt blir oljiga och nertyngda finns risken att en sån här rutin är lite för snäll och inte rengör ordentligt

7 kommentarer

Lägg till din →

Hej!
Ny på sidan här! Såg bilden ovan på Kevin murphys killer curls och jag håller på att googla mig tokig på innehållsförteckning. Hittar bara key ingrediants men eftersom jag håller på att detoxa mitt frodiga självlockigt hår från silkoner vill jag veta om det är silikoner i eller ej. Skulle du kunna kolla om du en förpackning hemma…. Det går bra att maila en bild också i så fall!
Ska kolla in er på insta också nu!
Tack!

Tack! Där var jag nog också men såg inte att det var två bilder *ler förläget*
Jag har ännu inte bestämt mig för hur petig jag ska vara, men kommer det bland de fem första ingredienserna ska jag i alla fall blåvägra! Har lockigt hår som bara totalvägrat nu och ser mer ut som… tja ett kråkbo! Funderar på varför och kör nu Living proof. Får fortsätta bläddra här på bloggen och se om jag hittar några gobitar! ?

Usch I know the feeling! Vad gillar du Living Proof då? Antar att du kör Curl-serien? Mina lockar blir helt uttorkade nu i höstvädret, jag blir galen och försöker stävja det så gott det går 🙁 Är dina lockar mest torra eller i allmänt uppror?

Sent svar… Jag har glömt det… Jag har silikonfritt sedan ungefär oktober… Kolla min insta för exakt datum. Jag upplever att mitt hår är otroligt mycket lättare att handskas med. Har matrix biolange men tvättar ibland med apoliva schampoo då jag använder root booster för att få volym i hela frizzet. Har ännu inte hittat något bra hårspray men jobbar på det! Har ett tips på lockar efter en kvällsdusch, det kommer på min insta när jag har tag i att fota! Tack för inlägg om lockar!

Lämna ett svar