Shikakai soap

dr-bronners-shikakai-lavender-hand-soap-709ml

Något jag verkligen saknar (i skönhetsväg) efter att flyttat tillbaka till Sverige från USA är utbudet av ekologiska duschkrämer i vanliga affärer. Här i Göteborg känns det som att jag får springa mellan ett antal olika butiker och hälsokostaffärer för att få samma urval som exempelvis Whole Foods ger på ett besök, och jag upplever det dessutom vara en hel del dyrare här.

En av våra vanligaste duschkrämer i Pittsburgh var den klassiska flaskan från Dr. Bronner, trots att den är lite väl vattenliknande i konsistensen (oekonomiskt eftersom den lätt rinner mellan fingrarna). När jag och El var på Åhléns City senaste sprang jag däremot på den här varianten, den krämigare Shikakai-tvålen från samma märke. Nyfiken på att prova, samt faktumet att både min man och jag älskar deras lavendeldoft, slog jag till — och är än så länge väldigt nöjd. Gigantiska 710 ml kostar runt 220 kronor, att jämföra mot ekologiska Estelle & Thild 149 kr/200 ml och Urtekram 79 kr/500 ml.

4 kommentarer

Lägg till din →

min enda erfarenhet av dr bronner var att den torkade ut min hud lite mer än andra eko duschkrämer jag testat, så det blev aldrig återköp för mig. Hur upplever du dr bronner i det avseendet?

Jag förstår vad du menar, huden känns gnissligt ren i duschen – men sen när jag väl är ute och torkar så märker jag inte av det, konstigt va? Hur som helst så tycker jag att den här varianten gnisslar lite mindre än den klassiska!

Lämna ett svar