Tio tomma #18

Tio tomma A

Sorgligt men sant, här är sista Tio tomma-inlägget fotat i vår fina lägenhet i USA. Det här är produkter som tog slut precis innan vi flyttade tillbaka till Göteborg, och som jag använde lite extra den sista tiden för att dom just skulle ta slut.

  • Aqua Fruits Energizing Lotion från Bioline 24.7-serien som både jag och Ka verkligen gillat, och det här återfuktande och lugnande ansiktsvattnet är inget undantag. Tack vare sin enkla men sköna egenskaper och sin generösa storlek är det här ett perfekt ansiktsvatten att använda efter ett exfolierande dito, för att neutralisera syran och återställa hudens balans innan efterföljande serum och kräm. Tyvärr är munstycket lite väl grovt i sin spridning, så den ger inte en lika skön daggig upplevelse som andra sprayer (det är inte något stort problem när man som jag använder den främst som ett steg i hudvårdsrutinen, utan snarare om man vill använda det under dagen ovanpå smink)
  • Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask tog opassande slut till dess verkliga årstid börjar närma sig — nämligen sommaren. Lite oturligt, men jag har å andra sidan njutit av den även under vinterhalvåret. Det jag uppskattade mest med den här masken var dess förmåga att lugna min hud, och då speciellt mina lätt rodnade kinder. Jag använde den främst som en nattlig behandling, och vaknade varje morgon upp med en slät, återfuktad och lugn hud. Hurra! Vissa kvällar märkte jag att jag behövde två lager, och masserade glatt in det övre lagret efter att det första torkat. Kan bara drömma om hur skön den är efter en dag på stranden…
  • Boscia Makeup-Breakup Cool Cleansing Oil tog det ett litet tag för mig att inse om jag ville ge en eller två tummar upp, men det slutade helt klart med två tummar! Ännu en rengöringsolja jag gillar, med andra ord, och extra plus i kanten för att det på Sephora går att köpa en sån här mindre storlek. Konsistensmässigt en lite tjockare olja, utan att för den delen bli trög eller svår att massera in. Löser upp smink utan att lämna någon läskig hinna på hyn, och irriterar inte heller ögonen
  • Kiehl’s Ultra Facial Cleanser är en ansiktstvätt som min hy ibland klarar av, och ibland inte. Boven i dramat är SLS (Sodium Laureth Sulfate) en sulfat som vi vet är bra på att löddra men även lite för bra på att lösa upp fetter. Den är däremot ph-balanserad för att inte irritera — samtidigt som den innehåller snälla ingredienser som avokadoolja och squalane — men SLS’en tar överhanden och kan resultera i onödigt uttorkad hy. Fungerar bäst för mig om jag använder pyttelite av den, och inte vid varje ansiktstvätt
  • Nu kommer vi däremot till undantaget som bekräftar regeln, nämligen nerköpet i Bioline 24.7-serien. Skrubben Phyto Duo förstod jag mig inte alls på, och då försökte jag ändå så länge jag bara orkade. En relativt rinnig kräm med ett fåtal spridda aprikoskärnekorn? Tack men nej tack. Lösningen blev att jag använde den som kroppsskrubb till överkroppen, men det var främst för att den skulle ta slut om jag ska vara ärlig

Tio tomma B

  • När den amerikanska vinter var som vansinnigast och vi var nere på -20C skrek hela min kropp efter en snällare duscholja istället för traditionella duschkrämer. Det visade sig vara enklare sagt än gjort att hitta, trots att vi bodde grannar med välsorterade butiker som Target och Whole Foods. Efter en lång stunds letande och lite hjälp hittade jag till slut några få duscholjor — på bebisavdelningen. Nåväl, skit samma, Raw Shea Chamomile & Argan Oil Wash & Shampoo från Shea Moisture fungerade väldigt bra och hjälpte torr hud att hålla sig på lite gladare humör
  • Två små manglade handkrämer från Crabtree & Evelyn, där varje droppe skulle ut. Jag tyckte helt klart att Avocado var mer välgörande än Gardeners, något som får mig att fundera på om dom gjort om receptet på Gardeners eftersom jag vet att den tidigare setts som en av de mer potenta av familjemedlemmarna. Avocado är dessutom min favoritdoft, även om Gardeners inte går av för hackor den heller
  • Chloé Eau de Parfum går nog till historien som en av de första fullstora parfymer jag någonsin tagit slut på, något som tog mig mer än fyra år. En vuxen rosdoft skulle jag kalla den, med en fräsch ton utan att för den delen kännas fjantig. Inte lika smutsig som rosen Rose Noir från Byredo, men däremot lite mer vardaglig
  • Clinique High Lengths Mascara är en gammal favorit när det kommer till mascaror, och den här hade jag i lagret sedan en tidigare USA-resa. Oturligt nog upplevde jag det som att den fällde mer nu än vad den gjort tidigare, vilket gjorde att jag kasserade den lite tidigare än brukligt. Kanske var det den torra vinterluften?
  • Ni har redan kunnat läsa om This is a Curl Moisturizing Mousse från Davines i mitt inlägg om styling för lockigt hår, och jag står fast vid att det är en väl godkänd mousse, men den saknar *något* för att uppnå MVG. Nu när den är slut däremot så saknar jag den, så det är dags att ge sig ut i moussedjungeln för att hitta något nytt. Mina lockar håller sig helt klart bättre över natten efter att jag stylat med mousse

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar