Vision Haircare Curl Up

vision-curl-up

Som något luttrad skönhetsbloggare är det inte mycket som jag uppskattar mer än när en produkt som jag inte riktigt tror på, snabbt visar sig vara en fullpoängare. Det är inte ofta det händer men det senaste har jag fått göra en helomvändning när det kommer till locksprayen Curl Up från svenska Vision Haircare.

Förpackad i en klassisk hårsprayflaska säger Curl Up sig vara en alltiallo-frälsare för lockigt hår, då den ska definiera, ge glans, minska frissighet och väcka liv i dagen efter-lockar. Många och stora ord, och jag var minst sagt skeptisk innan jag testade den. Tidigare erfarenheter av sprayer är att dom antingen lämnar håret stelt och klibbigt, eller knappt märks av. Första gången jag testade Curl Up använde jag den för att fixera nytvättade- och torkade lockar innan läggdags, och slogs direkt utav hur välmående och glänsande lockarna blev. Sen sov jag på dom en natt, och istället för att vakna med platta och till viss del raka partier möttes jag av helt klart godkänt pigga lockar i spegeln. Ett bra tecken! Håret var inte heller sprött eller krispigt, snarare mjukt och med extra sammanhållna lockar.

Nästa test var att använda den som en tillfixare av trötta lockar, och det var här jag kände mig mest skeptisk. Men jag blev återigen motbevisad — eftersom sprayen är såpass “blöt” istället för klibbig hjälper den till att krulla upp lockarna utan att hela alltet bara blir stelt och spretigt. Några lätta moln över huvudet, krama lite lätt med händerna, och mitt hår går från att vara matt och platt till glänsande och studsigt — fantastiskt! Curl Up står till och med och väger på samma guldmedaljplats som favoriten Mist-er Right Curl Revitalizer från Deva Curl, och det vill inte säga lite. Jag har till och med kunnat styra upp en rufsig saltvattenbadad kalufs dagen efter, vilket brukar vara stört omöjligt i vanliga fall.

Jag kan alltså skriva under på varenda anspråk som Vision satt upp för Curl Up: den definierar lockar och gör dom mer hållbara, lockarna ser välmående och återfuktade ut (med andra ord bättre glans än vad exempelvis håroljor ger), frissighet dämpas till stor mån, och den är fenomenal på att återliva lockar mellan hårtvättar. Att den dessutom är svensktillverkad är ett ytterligare plus, och prislappen på 159 kr har jag inte heller den något att invända mot. Full pott!

20 kommentarer

Lägg till din →

tack snälla du! var ingen salong som låg nära mig… litar bara på er gällande produkter för torrt, strävt lockigt hår. har köpt sååå mkt produkter (inte sällan från frisörer) i mina dagar som bara vart skräp. tack för fint arbete med bloggen!

Så lite så 🙂 Jag håller mig också borta från sånt som bara gör håret strävare (saltvattenspray jag tittar på dig!), hur fint eller bra det än må vara på andra

Hahaha precis. Sprayen är nu beställd, hoppas den passar mig och framöver kommer i resesize. Reser mkt med bara handbagage, och får därmed inte med mig alla favoriter. Är alltid som fulast i håret på resor haha. Tack snälla för lockiga tips!!

Härligt! Jag kan mycket väl komma att beställa en andra flaska när första tar slut, och det säger ju en del 🙂

Ett alternativt tips är att se om du kan få tag på ett reseset med DevaCurl-produkter? Då får du testat det och se om det är nåt för dig, och i så fall vara snygg på resor 😉 Borde väl gå att få tag på eBay tycker jag.. Deras Mist-er Right är väldigt bra dagen efter-spray den också.

Kul att den funkar så bra för dej! Själv har jag inte lockigt hår, men gillar flera av Visions produkter tex balsamspray o torrschampoo för mörkt hår. Jag köpte på Kicks.

[…] Det bästa jag stött på i hårväg på länge är svenska Vision Hair Care Curl Up, en fantastisk produkt för att skaka liv i lockigt hår. Jag vet inte om jag någonsin gjort slut på en fullstor hårprodukt så snabbt däremot, trots att jag blev snål på slutet och nästan slutade använda den för att den inte skulle ta slut (smart? not so much). Nu velar jag dessutom om jag ska köpa en ny, eller fortsätta leta efter något lika bra […]

Hej å tack för en bra blogg! Är en lockhårig läsare som precis beställt hem Living Proofs lock-schampo och balsam, och så denna lock-spray, efter lite surfande här på sidan. Ska bli spännande att prova! Har ni nån koll på om sprayen ska gå att tvätta ur med schampo från Living Proof, jag tänker eftersom det är silikon i den? Såg också att den innehåller en del alkohol och klassas som mycket brandfarlig. Inte så van vid såna ingrediens-listor längre eftersom jag mest använt eko-produkter de senaste åren… hoppas den inte torkar ut håret för mycket?

Hej och tack Anne! Kul att du shoppat efter mina tips, jag hoppas verkligen grejerna funkar för dig 🙂 Jag har inte märkt av att Living Proof är sämre på att tvätta ur styling än andra märken, jag kör inte stenhårt på inga silikoner men jag tror du är safe! Brandfarlig är den nog “bara” för att den kommer i aerosol-flaska, jag tyckte inte den torkade ut håret. Å andra sidan använde jag den inte varje dag heller, så du kanske ska börja lite successivt? Hojta om du undrar något mer 🙂

Lämna ett svar