Face mists in rotation

juice-beauty-pixi-tatcha-glossier

Att jag ÄLLLLSKAR återfuktande ansiktsvatten på sprayflaska är ingen hemlighet, och för tillfället har jag fyra stycken olika igång — alla med sina små olikheter som gör att jag väljer dom vid olika tillfällen:

  • Nyaste tillskottet är Hydrating Mist från ekologiska Juice Beauty, i en stor flaska på 200 ml som jag köpte på Whole Foods innan flytten tillbaka till Göteborg. Med sin generösa storlek och lugnande innehåll baserat på vindruvor, aloe vera och nypon väljer jag oftast att använda den här som ett steg i min hudvårdsrutin (efter exfolierande toner, innan serum och kräm) för att neutralisera pH-nivån efter eventuella syror. Den är dessutom väldigt skön att spraya på under dagen, och lämnar huden naturligt matt snarare än med lyster
  • På Target haffade jag varsin flaska Pixi by Petra Glow Mist till mig och Ka, och den har snabbt seglat upp som favorit för att toppa sminkningar med — speciellt dagar då jag känner mig lite torrare än vanligt. Skaka för att bryta upp skiktningen, och ett par lätta spraymoln senare får hyn en overklig lyster utan att för den delen kännas som en flottig discokula. Fullpumpad med extrakt av oliv, argan och aloe vera — och dessutom hyaluronsyra — återfuktar den dessutom på djupet, och jag älskar doften (som i min näsa uppfattas som en superlätt ingefära, trots att det inte är en av ingredienserna…?). Påminner verkligen om det dyrare alternativet från Caudalíe, och jag kommer definitivt köpa en till flaska i USA till hösten
  • Luminous Dewy Skin Mist från Tatcha är dyrgripen i gänget och som jag snålar med mest. Luminous är såpass otroligt återfuktande att jag inte vill slösa med den ovanpå smink, utan använder den strikt som en del av hudvårdsrutinen de dagar jag verkligen vill boosta fuktnivåerna. Doftar ytterst diskret och lätt av citrus och lite söt lakrits, och den vackra glasflaskan är påfyllningsbar = bra att spara
  • Glossier Soothing Face Mist har jag bara några droppar kvar av, och den har helt klart varit en kär bekantskap under de senaste månaderna. En enkel och okomplicerad blandning av ros, aloe vera och glycerin som passar till alla tillfällen — efter ansiktstvätt, över smink eller bara som skön svalka. Om märket bara var lite lättare att få tag på (det är fortfarande bara online inom USA som gäller) hade jag antagligen köpt en flaska till

face mists juice-beauty-pixi-tatcha-glossier

Har ni något skönt ansiktsvatten ni vill tipsa mig om? Jag vill prova dom alla!

9 kommentarer

Lägg till din →

Jag använder Clinique Mild Clarifying Water sedan två veckor. Det är kanske för tidigt att våga säga något om resultatet men jag inbillar mig att den är mild och effektiv samtidigt.

Så slarvigt av mig jag använder den naturligtvis som en acid toner.. Däremot använder jag LRP Serozinc när min hy känns irriterad, jag inbillar mig att den fungerar. Jag har dock inga starka belägg för detta..

Jag har läst en del om Serozinc men har som tur var inte behovet av den (just nu), kul att den känns som att den funkar för dig hur som helst!

[…] att snåla. Två wipes för att försiktigt lyfta bort den värsta kletmixen, kanske lite vatten, en omgång mist och sen på med ett nytt fräscht lager med spf (och/eller en spf-mist). A A A A A H känns så […]

Lämna ett svar