Fina manikyrer med Maybelline Dr. Rescue

 

dr-rescue-nails

Vad säger ni om ett ett bra underlack och väldigt bra överlack, för rimliga femtio spänn styck? Sedan jag fick hem under- och överlacken från Maybelline Dr. Rescue har jag förvånats över hur ofta jag sträckt mig efter dom — mer eller mindre varje manikyr.

Med CC Nails Base Coat får vi både skyddande underlack och ett lätt utjämnande lager på en och samma gång, och jag gillar den superdiskret mjölkiga tonen som blir nästan som ett glossig och naturlig lackning i sig. Sitter superbra på egen hand, vilket gör att jag gärna lackar med det inför en veckas semester eller resa — för att få ett lite polerat utseende utan att för den delen behöva bry mig om flagnande färg.

Överlacket Gel Effect Top Coat ger jag full poäng på glansighet och hållbarhet, men skiljer sig lite från de överlack jag vanligtvis använder. I nio fall av tio kräver jag ett snabbtorkande överlack i form av Seche Vite, främst för att jag ska kunna minimera risken för att sabba en torkande lackning. Det här överlacket är inte snabbtorkande på samma sätt, utan jag får låta det färgade lacket torka något innan jag vågar toppa det med Gel Effect. Om jag därför längtar tillbaka till Seche Vite? Tro det eller ej, men nej.

Med SV upplever jag att det liksom krymper manikyren (dvs lackningen dras in från kanterna), och att själva innehållet segar ihop på ett par korta månader är även det irriterande. Med Maybellines överlack får jag visserligen lägga kanske 10 extra minuter under lackning (jag målar två lager med färgat lack, med kanske 5 minuter mellan varje lager för att låta det bli yttorrt) men finishen med Gel Effect är så fin och hållbar — och torkar snabbt! — att jag gillar det mer och mer för varje lackning. Som många andra geléliknande överlack (Dior Gel Coat) torkar det med en gummiliknande yta som du polerar lätt mot exempelvis slät bomull för att då förvandlas till glansigt och stenhårt. Med vissa lack har jag upplevt att Gel Effect plockar upp lite färg från det färgade lacket, men jag har inte märkt att det senare missfärgat den nästföljande manikyren. Allt gott, och ett riktigt budgetfynd.

5 kommentarer

Lägg till din →

Det låter ju väldigt lovande! Är så trött på Seche Vite och Poché som tjocknar i flaskan och blir oanvändbart fast det är ganska mycket kvar. Dessa ska jag leta efter i helgen, tack för tipset!

Kul att höra! Dom borde gå att hittas på typ H&M och Maxi kanske? Jag har inte testat att läggs på överlacket på riktigt blött lack men det kan helt klart vara lite vått 🙂 Hoppas du också gillar det

Haha visst gör det! Jag har två sega, halvfulla flaskor SV som bara står — kan inte bestämma mig om jag ska slänga dom eller köpa en Restore och göra dom som nya igen :/

Lämna ett svar