Manukahonung- och chlorellamask

Manuka-and-Chlorella-Mask
Nu ska jag dela med mig av ett spännande tips som min syster fick när hon gick på lyxig ansiktsbehandling i helgen, nämligen en mask av honung och alger. DIY-hudvård och husmorstips är alltid intressant, och denna mask verkar onekligen potent för obalanserad hy som behöver lugnas och läkas. Dessutom är ingredienserna lika välgörande både utvärtes och invärtes!

Manukahonung kommer från nektar från Manukaträd på Nya Zeeland. All honung har en naturligt antibakteriell effekt, men just Manukahonungen sägs vara särskilt effektiv — till exempel för att motverka ärrbildning och akne. Chlorella är en grön alg full av klorofyll, protein och mineraler. Oftast är den en ingrediens i juicer eller smoothies, men funkar som en riktig boost även till huden. Du hittar båda dessa ingredienser på hälsokosten eller din lokala eko-affär.

För att göra ansiktsmasken blandar du helt enkelt en tesked av varje — kanske med några droppar vatten — och applicerar med en borste. Låt sitta 15-20 minuter (men testa gärna kortare tid första gången). Skölj väl och du är klar!

Lämna ett svar