Tata Harper Regenerating Cleanser

tata-harper-regenerating-cleanser

Från att rankat ansiktstvätt som en av de mindre viktiga delarna i hudvård har jag det senaste året gjort en tvärvändning och insett att det faktiskt är rengöringen som utgör grunden för att resten av produkterna ska kunna prestera sitt bästa. Dessutom är det en produktgrupp som oftast ger direkta resultat, och som är lätt att identifiera om något tillförs eller inte.

Regenerating Cleanser från ekolyxmärket Tata Harper är en av de mest utsökta rengöringarna jag haft möjlighet att gnugga in ansiktet i, men även den mest otippade. Varför? Jo, för att den innehåller fiiiina små peelingpartiklar, och därför inte är en traditionellt “slät” rengöring. Kornen är puder gjort på malda aprikoskärnor, som badar i de resterande ljuvliga ingredienserna. Aloe vera som första ingrediens imponerar (på samma sätt som Kahina), och den samsas med bland annat fruktsyror, oljor och rosa lera. Rengöringen används med torra händer på torrt ansikte, där leran hjälper till att absorbera överflödig olja och aprikospulvret rengör på djupet samtidigt som en ytlig exfoliering sker med hjälp av salicylsyra.

Den verkliga skönheten ligger enligt mig i hur mjuk och balanserad huden känns efter tvätt, även om jag måste erkänna att doften av aprikos och grapefrukt bara den gör mig knäsvag. De små skrubbpartiklarna kan självklart ses som en nackdel för den som är ute efter en rengöring att ta bort smink med (akta ögonen!) men för mig som antingen inte har något ögonsmink att ta bort, eller först tar bort det med en första rengöring/sminkborttagare, är det inget jag hakar upp mig på. Det går ju även att bara använda den som en morgontvätt, något jag själv kan gå i god för är underbart. Doften… Aaaaah!

En glad överraskning var dessutom den dagen jag lät rengöringen sitta på i ett par minuter efter att jag masserat på den (jag brukar tillsätta några droppar vatten under tiden jag masserar, så att det hela tiden glider fint) — lite som en ansiktsmask — för att sedan märka hur min hy liksom lös av den extra fukt- och näringsboosten. Synd bara att jag kom på det när min lilla prova på-burk börjar ta slut… Kanske dags att prova systerprodukten Refreshing Cleanser? Drömma går ju alltid.

För en gångs skulle är prisläget i Sverige mer eller mindre detsamma som i hemlandet USA, 640 kronor mot $75, och ni hittar Tata hos svenska återförsäljaren Boutique Ideale (som även har en butik i Stockholm).

Lämna ett svar