Nyfiken på Clarins

clarins

Kanske är det här en konsekvens av den höga exponering av nya, spännande och ofta ekologiska hudvårdsmärken som jag utsätts för via andra bloggar, Instagram eller besöken i USA, men tro’t eller ej så har min blick helt plötsligt riktats mot good old Clarins. Det franska märket grundades redan 1954, med ett fåtal produkter som alla var baserade på växtextrakt och oljor — och har sedan dess skapat en hel del klassiska produkter. Blue Orchid Face Treatment Oil är deras allra första produkt, och dess 100 % växtbaserade innehåll har inte omformulerats sedan produktionsstart. Imponerande!

Om vi ser till rekommendationer så har Mrs. Hirons en hel del favoriter från märket, bland annat “SOS-krämen” Skin Beauty Repair Concentrate och det exfolierande ansiktvattnet Gentle Exfoliator. Vår egna El är också ett inbitet fan, och har testat en imponerande mängd produkter från märket.

Ka har precis fått tag i en Tonic Body Treatment Oil (deras bästsäljande kroppsolja), och jag en Extra-Comfort Toning Lotion att testa. Håll tummarna för att jag gillar den så mycket som jag tror!

Clarins finns att köpa på de flesta parfymeributiker runt om i landet samt Åhléns och Kicks. På nätet har återförsäljarna Hudoteket, Fina Mig och Eleven bra utbud. Jag tar gärna emot tips om ni sitter på någon favoritprodukt!

3 kommentarer

Lägg till din →

Gissar att Clarins har en delad förstaplats med Decleor när det gäller vilket märke jag lagt mest stålars på genom åren…Kanske dags att jag skriver av mig lite om de produkter jag köpt (och älskat) sedan mitt senaste Clarins-inlägg 🙂

Lämna ett svar