Sommaren med Mette

Mette Picaut

Under sommaren har stora delar av min hudvårdsrutin kommit från M Picaut — vars grundare Mette är från Göteborg och vars filosofi jag gillar — och nu när det inte längre är lika varmt eller soligt kan det vara på sin plats att bjuda på en recension.

Nourishing Cleanser är en sådan där krämig historia till rengöring som är ytterst mysig att massera in på huden. Dock funkar den inte med torra händer och torrt ansikte; den behöver några droppar vatten för att inte försvinna in i huden direkt. Jag tar ett par pump och masserar på fuktigt ansikte, och beroende på om jag använt en annan rengöring innan eller ej så upprepar jag proceduren. Även om Nourishing Cleanser tar bort smink och gör det bra, så använder jag separat sminkborttagare de dagar jag använder mascara. Helt enkelt för att Nourishing Cleanser är för vårdande och lyxig för att användas till att ta bort smink med. Jag vill ju att alla de göttiga ingredienserna ska gå rakt in i den rena(re) huden i stället!

Och bra ingredienser är det: bland annat växtoljor som kakaosmör, oliv- och solrosolja. Däremot är jag tveksam till hur mycket havtorn (som är utskrivet på framsidan flaskan) rengöringen egentligen innehåller — mindre än 1% i alla fall. Havtorn finns nämligen på INCI efter Phenoxyethanol, ett konserveringsmedel som inte får utgöra mer än 1% av innehållet. Så allt efter Phenoxyethanol i en INCI-lista finns det väldigt lite av i en produkt — en mycket smart och bra riktlinje jag självklart lärt mig av Caroline. Måste dock tillägga att jag inte vet hur stor koncentrationen av havtorn bör vara för att den ska ha effekt på huden.

Skin Detox Moisturiser är en lätt och enkel dagkräm som passar de flesta hudtyper. Under sommaren var den perfekt under spf och pumpflaskan gjorde den praktisk att ha med i väskan. På kvällen använde jag i stället Precious Oil, ett serum baserat på oljor från aprikos, jojoba och havtorn (även här en mycket liten andel). Nu när flaskan börjar ta slut känns det verkligen som “my precious” och jag kommer sakna flaskan i skåpet framöver.

Precious Eye Cream är den enda i kvartetten som inte är på väg att ta slut, för att jag FORTFARANDE inte lärt mig använda ögonkräm. Det är motsägelsefullt när jag har hört att huden runt ögonen är känsligare och behöver en lättare kräm — varför är då alla ögonkrämer jag provat rika och krämiga? Visst, det är en mysig kräm men behövs den? Kanske är det just själva grejen att försiktigt applicera kräm runt ögonen som eventuellt hjälper mot rynkor och tar bort ringar, och krämen i sig spelar mindre roll?

Jag kommer på ett minus med Mette Picauts produkter och det är de långsmala förpackningarna. Glasflaskan som rengöringen kommer i har flera gånger vält och dagkrämen känns ganska vinglig. Pumpflaskor är bra, men en knubbigare form hade varit att föredra.

7 kommentarer

Lägg till din →

Nja, jag använder den gärna pga skön. Men frågan är som sagt om det hade gått lika bra med en face-kräm, att det just är själva rörelserna/det mekaniska som gör skillnaden… 🙂

[…] Mette Picaut lovar också (snudd på) guld och gröna skogar med sin Precious Eye Cream. Krämen är trippelverkande och ska minska mörka ringar, fina linjer och ger en silkeslen finish. Nja, ringarna är kvar, men det är riktigt mysigt att dutta in denna rika kräm som en del av kvällsrutinen och ge ögonhuden lite extra kärlek. Lyxigt och skönt! […]

[…] Precious Oil från Mette Picaut har jag skrivit om förut och är en trogen favorit i badrumsskåpet. Denna sträcker jag mig efter när jag vill ha något snällt och omhändertagande (vilket är ganska ofta) och funkar lika bra på sommaren som på vintern. Eftersom den är ganska neutral passar den bra att lugna huden med efter t ex en syrabehandling eller om jag lagt någon annan aktiv mask […]

Lämna ett svar