Spf 50+ all around

SPF Clarins La Roche Posay

Någon annan som tycker att det här redan känns rätt… avlägset? Upp med en hand.

Efter den stekande solen i Västindien tog jag inga risker när vi åkte vidare till Kroatien, utan packade enbart ner de två högsta solskydden ur min arsenal. Så här i efterhand kan jag hålla med Ka om att 30 kanske ändå är tillräckligt, speciellt med tanke på att de extra 20 värdena bara motsvarar en faktisk skillnad på 1 % — samtidigt som dom kan ge en falsk känsla av säkerhet. Hur som helst. Båda dessa presterar bra, men en av dom är två snäpp bättre.

  • Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray 50+ ger ett väldigt bra skydd och jag brände mig inte en enda gång, men tyvärr har den för många negativa egenskaper som — för priset på dryga 300 — gör att jag inte rekommenderar den. För det första, sprayflaska? Jag vet inte hur jag tänkte där. Speciellt dåligt är det för den här formulan som är en tjockare mjölk än vad jag själv skulle valt att förpacka på spray. Det är hårt, jobbigt och trögt att spraya helt enkelt. Det i kombination med det som kommer ut är väldigt krämigt och oljigt gjorde att det vid vissa tillfällen var nästintill omöjligt att få ut någonting utan att flaskan far iväg som en hal tvål. På huden lämnar den en rätt så oljig yta som passar sig bättre på en strand än i en stad. Jag betvivlar inte för en sekund att Clarins har högpresterande solskydd, men om jag ska testa någon ytterligare blir det en lättare kräm och på klassisk tub
  • La Roche-Posay Anthelios XL 50+ är den riktiga vinnaren av de två, med en kräm som inte bara skyddar från UVA och UVB utan även hjälper till att minska risken för soleksem. De gånger jag befinner mig i stark sol en längre tid brukar jag få röda små utslag på hela armarna efter ett par dagar, oavsett om jag bränt mig eller inte. Min gissning är att det är huden som helt enkelt fått nog av att bli överhettad och konstant insmord, men med Anthelios hände det aldrig. Att flaskan är på generösa 300 ml för 250-300 kr är även det ett plus i kanten, och storleken bidrar även till att jag är mer generös i min applicering. Den här kommer jag att köpa även nästa sommar! (Och skulle verkligen rekommendera den för en solsemester under vintern)

6 kommentarer

Lägg till din →

Ah, nu har jag faktiskt inte läst INCI för den här *gasp!* Men kommer du ihåg vad för typ av alkohol det var? Det är ju långt ifrån alla som är sämre, vissa är ju riktigt snälla (dvs feta) och endast tillsatta för att få en bra konsistens. Jag hoppas på det! Kan kolla INCI på min tub, om jag hittar den efter det flyttkaos som är mitt nuvarande liv 😉

Jag kollade nu och det är alcohol denat och den är åttonde ingrediensen. Det var inte så högt upp som jag hade för mig och jag insåg att det var den här som jag läste så gott om i somras: http://www.laroche-posay.com/products-treatments/Anthelios/Anthelios-XL-SPF-50-Fluid-ULTRA-LIGHT-p9879.aspx . Den har alcohol denat som tredje ingrediens! Jag kan ju tänka mig att alkohol kan bidra till att solkräm inte känns sådär kladdigt som de kan göra, men det känns kanske inte som nåt man vill ha i fejset året runt (som jag ett tag tänkte att jag borde…).

Nej i ansiktet skulle jag också hålla mig från AD som andra eller tredje ingrediens, men ser inte samma problem i krämer för kroppen om jag ska vara ärlig 🙂

Lämna ett svar