Tusen tomma

När vi fick veta att vi skulle flytta inledde jag en liten utökad variant av Tio tomma, nämligen projekt “Gör slut på så många skönhets-slattar som möjligt”. Under en dryg månad hann jag få slut på en hel del — målmedvetenhet lönar sig! (Sammanställningen gjorde jag samma morgon som flytten skedde, vilket betydde snabbare och slarvigare foto)

Tusen tomma kommer därför här, och i en lite mer förkortad variant än vad jag vanligtvis brukar sväva ut i. Ställ gärna frågor i kommentarerna så kan vi prata mer detaljerat om de produkter ni är intresserade av!

Kropp

 • Gilda Epilatorium med sheasmör, vitamin E ska sakta ner hårväxten med hjälp av ett växtextrakt som heter Chelidonine. Det jag märkte av var en doftfri och skön body lotion som återfuktade fint på sommaren, men jag kan tyvärr inte säga att jag märkte någon skillnad på hårighet
 • Nubian Heritage Indian Hemp & Haitian Vetiver Body Lotion* är inköpt på Whole Foods i USA, och är en rik och krämig lotion som går in snabbt, doftar mysigt av mjuka blommor och lite gurka. Stor tumme upp
 • Estelle & Thild Sparkling Citrus Bloom Body Wash* luktar gott men lämnade ingen bestående lyxkänsla mer än fin tub och ekologiskt innehåll, lite för tunn konsistens tycker jag
 • Davines SU Aftersun har jag använt upp det sista som vanlig lotion, fylld med aloe vera och arganolja är den en ypperlig fuktgivare, som doftar av blommor & äpple (i min näsa blev det lite åt körsbärshållet däremot)
 • The Body Shop Virgin Mojito Body Sorbet är bara så himla konstig. En geleig och grynig lotion (påminner verkligen om sorbet) som faktiskt känns grynig även när jag masserar in den. Till slut smälter den in i huden, men först efter ca 30 sekunder. Inte speciellt återfuktande, så jag tror att deras body butter från samma serie är mer min grej
 • Maria Åkerberg Hand Cream*  visade sig vara en helt vanlig handkräm, lagom tjock för de snällare månaderna och inte mer än så
 • Dove extradeo för resor har varit bra att ta med sig i små packningar och är förvånansvärt effektiv och väldoftande av gurka
 • Primal Pit Paste Natural Deodorant Stick Lavender* är min favoritdeo som motar bort A L L dålig doft. Eftersom den inte innehåller någon typ av aluminium (som är vad som stoppar väta) svettas jag normalt under dagen, men med den stora skillnaden att det aldrig bildas dålig doft — vare sig på huden eller i kläderna. Bikarbonatbaserad deo ftw!

Hår

 • Wen Cleansing Conditioner Fig har jag recenserat grundligare här, där jag tydligen trodde att jag hade versionen med granatäpple haha. Det är alltså Fig, och jag har gladeligen tagit över ytterligare en flaska från El (en flaska på knappa halvlitern räcker i ungefär ett halvår, för ett axellångt och lockigt hår som mitt)
 • R+Co Chiffon Styling Mousse är jag riktigt besviken på, och då främst för att flaskan slutade att fungera inte ens halvvägs in. Det lilla jag hann prova var inte heller en fullträff för mitt hår så det hela föll lite platt fall så att säga
 • U Luxury Moisture & Shine Luxury Cream gjorde mig uppriktigt ledsen när den (slutligen) var tom, eftersom det är en av mina allra största favoriter för torra lockar. Snyyyyyft!
 • DevaCurl Set it Free kom i det rese-set jag köpte i USA, och var den enda produkten av de fem som jag inte riktigt kom överens med. Den säger sig låsa in fukt i hårstråna, men jag märkte ingen större skillnad på när jag använde den efter dusch eller inte. Inte heller på torrt hår var den en favorit, då är systerprodukten Mist-er Right tusenfalt bättre

tusen tomma zoom

Ansikte

 • Tata Harper Regenerative Cleanser* är bara SÅ underbaaar
 • Sensai Cellular Performance Lotion II (Moist) kallas lotion men är ett lite tjockare vatten som jag snarare skulle beskriva som toner eller essence. Ger en återfuktning som är både lugnande och plumpande efter att jag använt en exfolierande toner, och stör inte något av de efterföljande serum jag provat på. Luktar lyxigt och lite old school hudvård
 • Glossier Soothing Face Mist har jag malt på om och om igen, och det går bara att konstatera att det här är ett riktigt bra, skönt och väldoftande ansiktsvatten på sprayflaska
 • Boscia Detoxifying Black Cleanser är en ansiktstvätt som inte liknar någon jag prova innan eftersom den ger en värmande känsla i kanske 10 sekunder. Doftar av ros, rengör och absorberar överskottsolja i huden och e allmänt mysig
 • REN Skincare Evercalm Anti-Redness Serum återfuktar bra och eliminerar glåmig hud, ingen superhjälte när det kommer till rodnad tyvärr (som Ka redan deklarerat) men jag gillade den ändå (och för mig räckte den ungefär lika länge som ett serum på 30 ml brukar räcka)
 • Jurlique Herbal Recovery Advanced Serum har en härlig örtig doft och en mellantjock geleig konsistens, boostar huden till att vara sitt bästa möjliga och är kort sagt ett stabilt serum som borde passa de flesta
 • First Aid Beauty Facial Radiance Pads är bomullspads dränkta i en blandning av lika skonsamma som effektiva syror av AHA-typ, och är ett utmärkt alternativ till Pixi Glow Tonic, för den som vill ha ett alternativ, och är ett givet val för varje dags-exfoliering. Jag klipper rondellerna i hälften så dom räcker längre, och brukar använda dom på morgonen. En ny — fullstor — burk står redan på plats hemma!
 • Ole Henriksen Pure Truth Melting Cleanser alltså hej men nej, den här var inte alls så bra som jag förväntat mig! :C Ja, den är gosig att mojsa in och går snabbt över från gelé till olja, men den kräver en andra rengöring (eller kanske en våt handduk) för att få bort den otrevliga hinna som lägger sig på hyn. Och då är det inte en hinna av typen “min hud känns återfuktad” utan mer “get it offffffff”. Ger dessutom väldigt suddig syn om ens minsta gnutta tar sig in i ögat eller franskanten
 • REN Skincare Flash Rinse 1 Minute Facial hyllas av många kollegor i blogvärlden, och visst är det en enkel och snabb lösning för att få lite extra lyster. Mitt lilla prov från Sephora torkade däremot ihop, så jag är glad över att ha en fullstor tub i badrumsskåpet. Stryk ett lager på torr, nytvättad hud, aktivera med fuktiga fingertoppar och låt sitta på en eller ett par minuter –> glad och energiboostad hy
 • Shu Uemura UV Under Base Mousse är en genialisk typ av solskydd och primer i ett, som kombinerar kraftfull spf med en matt och utjämnande bas. Alldeles perfekt för storstadsliv i sommarklimat
 • Fresh Soy Face Cleanser rekommenderar jag mer än gärna, för olika hudtyper, och är min go to-tvätt för resor eftersom den fixar allt och gör det snällt. Säljs dessutom i en perfekt resestorlek (även om jag även hamstrade på mig en sån här prova på-storlek genom Sephoras amerikanska kundklubb)

Produkter med * innehåller ekologiska ingredienser

12 kommentarer

Lägg till din →

Haha ja kör hårt! Många av dom här hade ju bara pyttelite kvar, men ändåå 😀 Jag funderar även på att köra en omgång rutin med bara (större) testers eller resestorlekar..? O__O

Nyfiken på deon från Primal Pit Paste.. Nåt tips på hur man får tag på den om man inte vill beställa från hemsidan och betala 16 dollar (!!!) – mer än själva produkten – frakt för att få den skickad hit till Danmark?

Haha ja det känns ju inte helt ok 😉 Men kolla in iherb.com! Jag vet att dom haft Primal tidigare, och eftersom dom skeppar till Sverige borde dom rimligtvis även skicka till Danmark. Lycka till!

Najj! Fan vad trist. Jag upplevde kliet en gång. Tror jag. Vaknade mitt i natten och kliade ihjäl min ena armhåla. Sen never again :’D Men visst är det känt att bikarbonat (och eteriska oljor för den delen) kan irritera 🙁

Men du, var köpte du din? Kanske kan tipsa Ellinor här ovanför? 😀

Hahaha! Oh I know that all too well 😉
Jag gillar lavendel (är inne på mitt andra stick) även om den ibland, under natten/morgonen efter, kan gå över i en mindre njutbar doft. Sen har jag även en timjan & citrongräs som jag är MYCKET nyfiken på…

Lämna ett svar