Att bli besatt

softening cleansing gel

Jo tack, ni kanske har märkt ett tag vart det barkat? Nämligen rakt åt det djupaste träsket av ansiktsrengöringar. Men det är ju så kul! Och skönt! Jag önskar att fler produkter kunde säljas i resestorlekar, det hade varit ultimat att istället för 100-200 ml kunna nöja sig med en liten 30 eller 50 ml. Tills dess… Dagdrömmer jag om alla tvättar jag vill prova på. (Vad?)

Någorlunda högt upp på önskelistan står Softening Cleansing Gel Oil från The Body Shop Nutriganics-linje, en ekologisk gelé som appliceras som en rengöringsolja — det vill säga på torrt ansikte med torra händer. Allt eftersom gelén värms upp och masseras förvandlas konsistensen till att vara mer flytande, och går sedan över åt det mjölkiga hållet när vatten tillsätts. För 180 kronor/100 ml tycker jag att den klassas in som en mellandyr produkt som jag helt klart kan tänka mig att köpa. Men först efter att ett par andra rengöringar börjar ta slut här hemma…

Liknande produkter som jag redan testat är Ole Henriksen Pure Truth Melting Cleanser (ingen favorit), The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter (mycket bra!) och NUDE Skincare Perfect Cleanse Omega Cleansing Jelly (nyinköpt liten tub som jag bara hunnit prova ett fåtal gånger, så jag kan inte riktigt uttala mig om den än). Och om jag fick önska hej vilt *svävar ut* skulle jag gärna testa Clinique Take The Day Off Cleansing Balm, Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm, Pixi Nourishing Cleansing Balm och Cailyn Cosmetics Dizzolv’It.

Eeh… Så att… Har ni något rengöringsbalm ni vill tipsa om? Ni märker ju att jag är en lost cause.

Update: det här var en kortvarig lycka och spänning när det nu har bekräftats av svenska The Body Shop att den här produkten tagits ur sortimentet. Buuu! Jag hoppas (som en annan idiot) på att kanske springa på en stackars sista tub i butik, är det kanske någon som sett i Göteborg?

26 kommentarer

Lägg till din →

Den är riktigt bra. Min första tub tog slut häromveckan men någon påfyllning fanns inte eftersom den tyvärr utgått ur sortimentet. Jag ersatte med ett apelsindodtande härligt oljigt balm från Bobbi Brown som dessutom finns som resestorlek.

Men ÅH är det så alltså? Jag visste att den tagits ur sortimentet i UK och US men trodde (naivt) att vi skulle få behålla den 🙁 Har läst om BB-balmet hos Hirons, det lockar ju lite alltså… Det enda jag undrar om den inte är såpass tjock att den behöver en våt handduk att få bort? Fick det intrycket av Caroline.

Ah, som jag misstänkte :C Jag gillar handduksmetoden i teorin men kommer mig inte riktigt för att gå all in av diverse anledningar.. Kanske att BB puttar mig över kanten 😉

Annars kan jag verkligen rekommendera Rituals Sensational Soft Cleanser som också är en “oljig” gel som övergår till mjölkig konsistens. Har även testat rengöringen från Body Shop, men föredrar faktiskt Rituals. Dryg och prisvärd med 150 kr för 125 ml.

Men ELLER HUR? Jag kan live-rapportera att den var 100 spänn dyrare (!!) på taxfree Landvetter än vad den är på t.ex. Finamig.se där jag såg att den kostar ca 250.. :O

Min kille jobbar en hel del i Baltikum, taxfreepriserna där ligger knappy 10% under svenska butikspriser. Inget att gå upp i brygga över.. <3 internetshopping!

Besatthet när det gäller rengöring? Japp, jag är drabbad. ÄLSKAR rengöring, men inte balmer och oljor då. Jag vill ha mic rengöring först och sen lödder. Lödder är love. Just nu håller jag på och panikpumpar ur det sista ur Glotherapeutics Hydrating cleanser. Den är så bra så det är inte klokt! Du måste testa! Den har gel konsistens som smälter och efter en stund löddrar. Resultatet då? Så nöjd! Ren, glowig, icke-stram, jämnare hudton osv osv. http://www.lyko.se/glotherapeutics/glotherapeutics-hydrating-gel-1
Kram, A

Eve Lom cleanser – lyxig, dyr, underbar, lite odryg dock
Bliss fabulous makeup melt gel to oil cleanser – häftig konsistens, effektiv, inte superlyxig men en bra produkt.
Är på g att testa Kicks rengöringsolja

Jag skulle gärna få tag på ett litet prov på Eve, den lockar ju på många plan men känns lite dumsnålt av dom att ha billig mineralolja i den med den prislappen..? 🙁

Jag fick en 30 ml burk i prov när jag beställde från Look Fantastic (eller om det var feel unique) annars hade jag nog inte köpt den. Priset och mineraloljan avskräcker som sagt men tyvärr så ligger den i topp av de balms/oljor jag hittills testat.

Om du mailar Eve Lom (alltså märket och inte personen ?) så skickar de testers åt dig. Det gjorde de åt mig, generösa prover att testa och jag bara älskar den rengöringen! Den doftar fantastiskt och mineraloljorna bekymrar inte mig då man ändå har rengöringen på huden så kort stund.

Mmm doftar fantastiskt… det gör så himla mycket! Och jag är inte rädd för mineraloljor (speciellt inte i rengöringar, som du säger) men tycker det är lite b att använda så billiga ingredienser samtidigt som dom tar så väldigt mycket betalt för den. Så det handlar mer om principer i det här fallet, hehe 😉

Lämna ett svar