Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Det var ett riktigt bra tag sedan jag var på pressevent på Åhléns City och fick en presentation av Cliniques version av Clarisonic, alltså en mekanisk rengöringsborste för fejset. Sonic System Purifying Cleansing Brush är en enklare variant än Clarisonic, med bara en knapp som sätter igång maskinen i en halvminut. Den är vattentät och kan därför förvaras i duschen och behöver mycket sällan laddas (jag tror jag har laddat min två gånger på drygt ett år).

Nu har jag inte heller använt maskinen dagligen, långt ifrån det. I början använde jag den flera gånger i veckan och på sista tiden kanske bara någon gång i månaden. Jag har dock alltid varit väldigt försiktig för att inte skada hyn — man ska absolut inte trycka eller skrubba utan bara låta borsten mjukt nudda ansiktet. Även om det känns menlöst så kan det bli det en ganska rejäl exfoliering som kan reta och i värsta fall skada hyn om den används fel. Så: har du en rengöringsborste, ta det lugnt. Jag använder den i 30 korta sekunder per gång (ihop med en mild cleanser) och inte på mina känsliga kinder eller kring ögonen, utan på hakan och ibland pannan.

clinique sonic system

Nog med förmaningar — vad tycker jag? Jag tycker inte en maskin som rengör ansiktet är riktigt nödvändig. Jag använder mycket hellre händerna ihop med väl valda produkter när jag vill rengöra på djupet eller exfoliera. Jämfört med just Clarisonic känns denna lite snällare mot huden, men jag skulle ändå inte rekommendera den om du är känslig eller om du har bra koll på hudvård och redan kör dina rutiner. Kanske om du är dålig på att ta tag i det där med rengöring och vill passa på när du ändå är i duschen, eller om du har ett tåligt fejs, så ja… annars — skippa!

2 kommentarer

Lägg till din →

Hej! Skönt att höra att någon annan också är skeptisk till de här borstarna! Visst finns det dagar då jag skulle vilja ge huden en rejäl omgång, men min känsla är ändå att den mekaniska borstningen skulle göra hyn mer känslig efter lång användning. En del säger att de använder den varje dag, morgon och kväll, och älskar det, men din mer försiktiga approach verkar sundare.

Tack — och ja, jag håller verkligen med! Tror det är bra att man är medveten om eventuella risker i alla fall innan man går loss. Vissa klarar ju det bra, men dumt att chansa för de med känsligare hy.

Lämna ett svar