Sunday Riley

sunday-riley

Dags att titta lite närmare på ytterligare ett lyxigt, semi-ekologiskt amerikanskt hudvårdsmärke — Sunday Riley. Grundat av sin namne Sunday Riley 2009 är märket fokuserat på snabba och grundliga resultat, och säger sig uppnå dom genom en blandning av botanik och bioteknik. Det är med andra ord en mix av växtextrakt och kemiska komponenter som gör att märket på relativt kort tid fått en bred och trogen skara fans.

Results are our #1 concern – the FASTER, the BETTER! Sunday Riley firmly believes that ideal formulas are a perfect union between pure, potent botanicals and advanced chemistry

En av grundpelarna i Sundays produktutbud är hennes ansiktsoljor, och dom erbjuder i dagsläget fyra olika — Artemis (antiinflammatorisk för inflammerad och kombinerad hy), Juno (originalet för all hudtyp även känslig), Flora (hette tidigare Isis och passar bäst för mogen och glåmig hy) och nyaste Luna (en nattlig kur med retinol som reparerar och förebygger skador). Alla förutom Luna innehåller enbart 100 % växtbaserade oljor, något som tydligen ska märkas av på doften — här har inga parfymämnen tillsatts för att dölja eventuella extrakts mindre väldoftande egenskaper, utan det är rätt och slätt all in på komponenternas egna dofter. Min nyfikenhet vet inga gränser, speciellt inte eftersom jag knappt läst ett negativt ord om någon av oljorna — och att flaskorna är så bisarrt lyxsnygga gör inte saken sämre.

Utöver oljor innehåller linjen även rengöring, serum, ögonkräm och hud- och kroppskrämer. Ansiktsrengöringen är lerbaserad (ja tack!) för ordentlig men skonsam rengöring medan serumet är en riktig dunderkur som innehåller potenta AHA-syror och växtextrakt för exfoliering, barriärförstärkning och lugnande egenskaper. Sunday rekommenderar även att blanda rengöringen med serumet för att skapa en kraftfull mask, och älskar vi inte bara produkter som går att använda på fler än ett sätt? Speciellt när dom kommer med prislappar höga som dessa.

Jag lyckades få prov på rengöringen Ceramic Slip och serumet Good Genes när jag var över i USA nyligen, och jag hoppas att dom är stora nog att jag kan få en liten uppfattning om deras effektivitet. För dig som känner MÅSTE KÖPA NU går märket att få tag på via England, närmare bestämt Space.NK och Cult Beauty. Tråkigt nog är det ingen i Sverige som tagit in märket, kanske måste vi trycka på och tipsa..?

8 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar