Veckans provpåse: NUDE Skincare Advanced Renewal Overnight Repair Mask

nude overnight 1

Dags att ta tag i provpåsetestandet igen, tycker ni inte? I söndags kväll valde jag att skämma bort huden med den otroligt omhuldande och trevliga Overnight Repair Mask från spännande NUDE Skincare, en nattmask fylld med mjukgörande, återfuktande och utfyllande ingredienser. Konsistensen är en av de tjockaste jag stött på (tänk nötkräm) men gick lätt och fint att massera in i huden. Provpåsen hade helt klart räckt till två nätter, men den var lite svår att få tättslutande efter jag rivit upp den så jag krämade på med lite extra istället. Jag har alltså bara provat masken en gång, och till råga på allt är min hy på ett väldigt gott humör för tillfället så det blev inte direkt något eldprov för Overnight Repair Mask.

nude overnight 2

Det huvudsakliga egenskaperna för produkten är att den lugnar och tar hand om stressad och torr hud, något som låter perfekt för årstiden vi befinner oss i. Det är nu när vädret slår om till kallare som många av oss upplever stramande och kliande hud så jag tänker att en sådan här produkt kan vara toppen för att förebygga såna problem. Min hud är som sagt inte speciellt torr (än), så jag var lite osäker på om masken skulle vara för tung och — i värsta fall — tilltäppande. Sheasmör är nummer två på INCI, men till min stora förtjusning upplevde jag ingen smörighet eller tilltäppta porer när jag vaknade morgonen efter. Vad jag däremot märkte? En mjuk, fyllig och välbalanserad hud som känns både elastisk och återfuktad.

Utöver sheasmör, honung och fikonextrakt innehåller Overnight Repair Mask dessutom bra, feta alkoholer och fuktbindare. Doften är ytterst diskret, konsistensen som sagt fastare än andra masker jag stött på och och jag upplevde den som dryg. Att den kommer i burk istället för tub ger ett litet minus i kanten, trots att burken e så gullig. All in all en nattmask jag gärna skulle använda flera gånger, speciellt de kallare månaderna.

NUDE

NUDE Skincare är ett amerikanskt brittiskt hudvårdsmärke som grundades 2007, och kan bland annat köpas via brittiska Space NK.

3 kommentarer

Lägg till din →

Älskar det här märket! Köpte den här masken för ett år sedan och den är verkligen en stående favorit. Men håller med om burken, hade hellre haft den i en tub.

Och om man ska vara petig, NUDE Skincare är brittiskt 🙂

Men duuuu nu vill jag ju ha en egen ÄNNU mer! 😉

Haha, är det UK alltså? Och jag som satt och var osäker på om det var US eller Frankrike, haha.. Tack, jag ändrar! <3

Jag säger köp, bara köp! Jag har inte blivit besviken på någon av deras produkter. De är ju inte direkt revolutionerande på något sätt men bara så mysiga och ger bra med fukt. Dessutom använder de probiotika i många av sina produkter – något som jag gillar starkt 🙂

Lämna ett svar