Anastasia Brow Wiz

anastasia brow wiz

Efter att storfavoriten från Pürminerals tagit slut blev det dags för mig att köpa en ny ögonbrynspenna, och novis som jag är på området tog jag mig till Sephora (detta var alltså när vi fortfarande bodde kvar i östra USA) och bad om hjälp. Från början hade jag siktet inställt på hyllade Arch Brow Sculpting Pencil ($32) från lyxmärket Hourglass, men i våras hade dom bara tre färger i sortimentet och konstigt nog var ingen av dom var en bra matchning för mina ljusbruna bryn. Istället blev jag rekommenderad klassikern Brow Wiz ($21) från Anastasia Beverly Hills, märket som gjort succé världen över med sin uppsjö av kompetenta ögonbrynsprodukter, i nyansen Medium Brown.

Brow Wiz är antagligen en av de tunnaste brynpennorna på marknaden, något som jag antar är speciellt uppskattat av de brynfantaster som verkligen gillar att kunna finlira och vara noga med detaljerna. Nu är jag inte en av dessa personer, utan är mer av en “dra igenom pennan och borsta igenom med borste”, men det är trots det inte som att smalheten stör. Produkten fungerar bäst om man ritar små små streck och på så sätt fyller i sina bryn, eller även går lite utanför kanterna för att ge illusionen av lite bredare och fylligare ögonbryn.

browwiz eotd

Själv använder jag den på samma sätt som jag gör med vilken penna som helst; små och lite större rörelser blandas tills jag tycker att det mesta ser bra täckt ut, och sedan är jag noga med att borsta igenom för att få bort överflödigt pigment och liksom burra till dom. Vissa dagar tar jag lite brynmascara på toppen för att fixera, en typ av produkt som jag inte kan använda utan att först grunda med brynskugga eller penna.

Tyvärr kan jag inte säga att Brow Wiz är lika bra som Wake up Brow från Pürminerals, men den har trots det fungerat bra och varit en daglig del av sminkningen i dryga halvåret innan även den nu tagit slut. Skillnaden — och vad som gör att Pürminerals behåller ledningen — är att jag inte upplever Brow Wiz som lika krämig, utan vissa dagar till och med lite torr. Känslan har då blivit mer av en traditionell ögonbrynspenna till skillnad från en uppskruvningsbar vaxbaserad sådan och då försvinner ju halva vitsen enligt mig. Sen får jag nog erkänna att jag trivdes bättre med ett lite bredare stift, så nu vet jag i alla fall vad jag ska titta efter vid nästa köp.

PS: här kan vi även skänka en uppskattande tanke till smala, olivfärgade eyelinern Skinny Stick från Clinique, samt mascaran They’re Real från Benefit.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar