The show might be over

Alltså, jag vet att det här inte är en relationssida. Men jag behöver hjälp att göra slut. Eller tja, att komma vidare snarare.

Okej, bakgrunden är den här: jag har alltid alltid kunnat lita på Diorshow, alltså jämt. Därför var det liksom inte ett svårt val när jag för nån månad sedan skulle köpa min första mascara på nästan prick ett år. Det kändes helt naturligt, var en icke-fråga, det har alltid varit vi ju. Osv. Men vad tror ni händer då? Jo på de här 12 månaderna som förflutit sen sist så har vi tydligen växt ifrån varandra. Eller nåt. För tydligen passar inte galoscherna längre. Och jag vet inte ens vems fel det är. Jag köpte alltså den vattenfasta varianten, pga har nästan alltid gjort det, men nu plötsligt smular den sig och samlar sig i prickiga högar under ögonen. Är det mina fransar som blivit dumpade till förmån för underögs-huden? Eller är det fransarna som inte vill känna sig tied down och ofria? Egentligen spelar inte anledningen så stor roll, det är liksom bara att konstatera att the show is over.

Men, hur går jag vidare? För den som inte uppskattar metaforer så kan jag ställa frågan lite rakare: vilken mascara ska jag satsa på nu? Obs, måste vara en rejäl en, för mina fransar är lite needy och svårflörtade.

13 kommentarer

Lägg till din →

Diorshow iconic har bott här. Bor här men står nu så ensam och dammig. Den är bra. Jag trodde jag hittat The One Mascara. Men så tog en tub slut. Jag hade köpt en ny, men hade också blivit rek Diors Addict it-lash och köpt den. Tänkte att jag skulle passa på att prova den.

Och sen undrade jag varför jag väntat med att prova den!

Alla mascaror fäller alt svärtar (mer eller mindre) fult på mig (till och med en del vattenfasta), under ögat men icke denna! Den håller böjen trots att den inte är vattenfast. Mina fransar blir långa långa långa..Den går att bygga på om man vill.

Jag är inte dödsförtjust i själva borstens känsla men jag är beredd att köpa detta iom det helt suveräna resultatet för övrigt.

Så- mitt tips till dig är att testa Diors Addict it-lash!!

Kan ju inte garantera att den faller dig i smaken, men för mig är den absolut min nya The One. (och jag har testat en del, och trodde att jag skulle vara tvungen att leva med den där fula svärtan nedanför ögat som blev på em…om jag inte gick över till vattenfasta vilket jag nästan var beredd på att göra, men icke! Här är min holy grail!)

Whooohooo tack för tipsigt tips! Jag började leta runt i mina gamla recensioner för att se om inte jag har haft Addict (har för mig att jag provat ungefär samtliga mascaror från Dior) men kan inte se att jag skrivit om den någonstans..innebär att jag förmodligen inte alls har köpt den back in the days. Ska spana närmare på den, stort tack för spaningen! 🙂

Une har jag hört lite blandat om, kul att du gillar den. Vad är det som gör den bra? Är den blöt eller torr i konsistensen t.ex? Blir nyfiken ju! 🙂 Lancome har jag provat vid ett par tillfällen, men inte ens de mest hypade har funkat alls bra på mig…starkt parfymerade, smuliga och alldeles för blöta för mig..

Une är lagom blöt får jag nog säga. Och jättesvart! Sitter bra och mina fransar blir supersnygga. De är långa men inte så täta. Luktar dessutom gott, men det är mest en bonus.

Åh låter ju hur bra som helst, den åker in på att-testa-listan, tack! 🙂

Jag är också ekonörd btw, men har mascara och ett par till produkter som ‘undantag’ (inte för att ekologiskt skulle vara minsta lilla sämre än icke-eko, utan för att jag helt enkelt inte hittat rätt ekologiska alternativ än så jag letar vidare, därför väldigt tacksam över detta tips!)

Mascara-smak är ju lika individuellt som.. eh jag vet inte, jäkligt individuellt i alla fall!
Men i år har jag hittat två jag verkligen gillar. Båda är rätt hypade i bloggvärlden och jag erkänner – youtube made me buy it!
För längd, separation och dunderbra hållabarhet rekomederar jag Fairy Drops vattenfasta variant! Den är verkligen så bra som alla säger och jag vill absolut prova de andra varienterna också så småningom…
En annan fullträff är Too Faced Better than sex, den ger riktigt, riktigt feta, fylliga fransar om en föredrar det, mest volymgivande mascara jag testat!

Hur som helst, stort lycka till i jakten på en ny mascara! 🙂

Älskar att samtliga kommentarer på detta inlägget innehåller en massa bra och spännande tips. Blir ju jäkligt sugen på att gå vidare med några av dina förslag. Var fanken ska jag börja?!

Tusen tack för schyssta tips! 🙂

Om mascaran ramlar nedanför ögat kan det bero på att man råkat få ansiktssmörj/olja på fransarna. Typ om man är lite yvig då man smörjer sig runt ögonen. Inget sånt som kan ligga bakom? Tack för bra bloggande!

Hehe, ooops, snacka om att jag känner mig träffad 🙂 Jag är ju noll smidig när jag smörjer in ansiktet, jag mojsar runt och mular på lite här och var – fransar included.
Du lär ju ha helt rätt i att det påverkar hållbarheten så att säga…ska bättra mig, lovar! Men, samtidigt tänker jag att jag ju fulat in krämen på det slarviga all-over-the-place-sättet i typ hela mitt ansiktskrämiga liv, och det har inte haft så stor impact på mascarorna innan. Eller så har det det utan att jag tänkt på det. Hmm. Bättring på den fronten blir det från och med nu!

Tack för klok analys, och kul att höra att du gillar vår blogg 🙂

Lämna ett svar