Att börja från början

tips and tricks

Det är som skönhetsbloggare väldigt lätt att glömma bort att alla inte har testat, läst eller hört lika mycket som en själv och vi får erkänna oss skyldiga till att nischat oss åt det lite mer avancerade hållet det senaste året. Vi försöker — beroende på tid och möjligheter — att gottgöra detta med vår Back to basics-serie, men ska även försöka att peta in lite mer tips av vanlig och lättåtkomlig karaktär. Det är ju inte alla som vill eller kan shoppa dyra, ekologiska krämer från utländska nätbutiker, eller som ens har intresset för den delen.

Här kommer därför en fullkomligt grundläggande lista på fyra produkter som vi anser gör en skönhetsintresserads liv liite bättre och liite enklare. Se det som en påminnelse om det är saker ni redan vet om eller använder er av, eller som en kort och relativt ekonomiskt OK inköpslista för dig själv eller någon i din närhet som vill börja bygga upp en egen samling av goa produkter.

  • En enkel rengöringsolja — alla, och då menar vi verkligen alla, hudtyper tjänar på att tas omhand av en snäll och mjuk rengöringsolja. En torr hudtyp, en oljig hudtyp samt alla därimellan, olja är din vän! Används för att ta bort smink samt rengöra ansiktet, och tas med torra händer på ett torrt ansikte. Massera, tillsätt lite vatten, och skölj till slut av. Den som vill fortsätter sen med en mer klassisk rengöring, men det är sällan nödvändigt förutom då större mängder smink varit inblandade. Vi har testat många oljor under åren, och The Body Shop Camomille Silky Cleansing Oil är ett pålitligt val som dessutom är lätt att få tag på (210 kr/200 ml)
  • Ett fuktserum — samma sak här, alla hudtyper befinner sig i något slags av uttorkat stadium. Genom att lägga ett återfuktande serum efter du rengjort ansiktet, innan din kräm, ger du huden en extra boost med välgörande ingredienser i en större koncentration än vad en vanlig kräm vanligtvis innehåller. En balanserad och återfuktad hud ser dessutom piggare, slätare och känns betydligt mjukare än en fuktfattig dito. Kronans Apotek har ett fuktserum som uppskattas och hyllas av en mängd svenska skönhetsskribenter, och priset? Oslagbart (99 kr/50 ml)
  • En ögonskuggsprimer — älskar du att sminka dig på och kring ögonen? Förläng då hållbarheten med flera timmar genom att grunda med en primer. Förutom att liksom klistra fast ögonskuggorna (utan att för den delen vara klibbig) så att dom inte faller ner eller veckar sig, ger det även en liten extra kick i färgen. Det finns många på marknaden, men Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay är en modern klassiker som dessutom finns att köpa via Kicks (190 kr)
  • Ett snabbtorkande (!) överlack — här är fokus verkligen på den snabbtorkande delen, för vem som helst kan tycka att överlack annars är en tidskrävande, jobbig och onödig historia. Om du gillar att måla naglarna men aldrig klarar dig genom torktiden utan att slå till, peta eller krocka med ett oväntat föremål är Seche Vite för dig. Do your thing med ett snyggt nagellack, och måla sedan direkt på ett tjockt lager av Seche Vite. Torktiden minskar drastiskt, och det är svårt att någonsin gå tillbaka utan igen. Finns att köpa via Eleven.se eller på de flesta Åhléns-butiker (120 kr)

5 kommentarer

Lägg till din →

Jag kan verkligen rekommendera ACO Face Anti Age 25+ Protect & Restore Serum, 149 kr för 30 ml på apotea.se. Innehåller flera mumsigheter, exempelvis niacinamide (andra plats på innehållsförteckningen), Q10 och hyaluronsyra.

Jag älskar Maria Åkerbergs pre cleansing oil, den doftar ljuvligt, är ekologisk och svenskproducerad och tar bort allt smink i ett nafs. Det är så jag verkligen längtar till kvällen när jag får ha min rengöringstund i badrummet.

Jag längtar också alltid till den stunden! 😀 Gillar Åkerberg, hennes grejer produceras där vi har vårt landställe dessutom <3 Oljan låter underbar!

Lämna ett svar