Tio tomma #22

Tio tomma 22a

Årets första Tio tomma! Nu kör vi, 2016 — mitt mål är helt klart att minska det lager av skönhetsprodukter som finns här hemma, och att dessutom försöka beta av ännu fler små testflaskor och provpåsar. Något jag funderar över är huruvida ni läsare föredrar snabba och lite kortare reflektioner av nya produkter allt eftersom dom lanseras och jag får tag på dom, eller (som nu) att det tar lite längre tid för mig men å andra sidan något mer genomgående recensioner? Dela gärna av er i kommentarerna!

Först ut har jag grupperat de senaste använda kropps- och hårprodukter som gått åt:

  • Närmare en liter av lavendeldoftande Dr. Bronner’s Shikakai Soap räckte i dryga fyra månader för två personers dagliga duschar, och den gick kvickt förbi sitt tunnare syskon i favoritskalan. Lagom tjock, mindre gnisslig och effektiv utan att torka ut. Stor tumme upp!
  • L:a Bruket Tvål är en av de trevligaste handtvättarna jag stött på, och den gudomliga doften Vildros hjälper till att fullända varje användning. Hands down den minst uttorkande handtvål jag provat (någonsin?) samtidigt som den är SÅ snygg att ha ståendes i badrummet (för ja det spelar roll) 179 kr/450 ml
  • En av mina allra största favoriter när det kommer till solskydd för ansiktet är Comfort Zone Skin Defender spf 30, en tunn lotion som knappt märks på huden. Perfekt för everyday use och semestrar i soliga städer! Dessutom är den väldigt dryg, så prislappen på 325 kronor känns hanterbar för en full säsongs användning
  • Urtekram Hand Cream Aloe Vera är en ytterst medelmåttig handkräm vars främsta egenskaper är ett snällt pris, ekologiskt innehåll och en mild doft
  • Det bästa jag stött på i hårväg på länge är svenska Vision Hair Care Curl Up, en fantastisk produkt för att skaka liv i lockigt hår. Jag vet inte om jag någonsin gjort slut på en fullstor hårprodukt så snabbt däremot, trots att jag blev snål på slutet och nästan slutade använda den för att den inte skulle ta slut (smart? not so much). Nu velar jag dessutom om jag ska köpa en ny, eller fortsätta leta efter något lika bra

Tio tomma 22b

När det kommer till ansiktet har jag lyckats ta slut på både smink (!) och lite hudvård:

  • Nej, nej, nej! Så känns det när vissa produkter tar slut, och det exfolierande AHA Lotion från Gilda Cosmetic är en av dom hjältarna. Milt men effektivt både förfinar det hyn samtidigt som det hjälper till att binda fukt för efterföljande produkter. Fukta en bomullsrondell, svep över ansiktet, och le lite när du sen fortsätter med serum och kräm eftersom du känner hur mycket slätare och mjukare huden är än innan
  • Belif The True Cream Aqua Bomb fick jag som prov på Sephora i Chicago i höstas, och BOY OH BOY vad jag gillat den! 10 ml har varit tillräckligt mycket för att kunna använda den som dagkräm i ungefär en månad, och det tog inte många användningar innan den seglade upp som en ny favorit. Ljust babyblå är formulan en perfekt blandning av kräm och gel, den doftar lätt något som i alla fall jag associerar med gin & tonic, och återfuktar like a boss — utan att kännas kladdig, täppa till porer eller ge någon annan typ av reaktion. Underbar att ha i arsenalen som en pålitlig räddare efter exempelvis en lite starkare peeling eller aktivt serum. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon europeisk återförsäljare av detta koreanska märke, så håll gärna ögonen öppna (eller shoppa loss i USA)
  • Indeed Labs Hydraluron Serum är — som jag nyligen berättat — en riktig baddare till återfuktande serum. Med sin halvtjocka, genomskinliga gelékonsistens och höga innehåll av hyraluronsyra är det dessutom ett väldigt mycket billigare alternativ till populära Hydra Miracle Serum från M Picaut (299 kr vs 699 kr). Vi har gått igenom två tuber hemma hos oss, och en tredje är påbörjad
  • När det kommer till bryn är Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (Medium Brown) enligt många en av de bästa brynpennorna på marknaden, och ja jag gillade den men vi får väl se om jag köper en ny eller provar något annat
  • Och kolla! Jag har gjort slut på ett puder?! Helt otroligt, och ja faktiskt även något av en lögn. Jag blev så trött på den fastsatta borsten på Eve Lom Sheer Radiance Translucent Powder att jag skruvade isär den och hällde över resterande puder i en burk. Med min mjuka borste från Ecotools blir allt så mycket härligare och jag använder det finmalda och lystergivande pudret i väldigt mycket större utsträckning än vad jag gjorde innan

15 kommentarer

Lägg till din →

Gör det Linnea! 😀 Den är ju så enkel att montera isär också så jag förstår inte varför det tog mig så lång tid att komma på det, haha.

Speciellt eftersom jag aldrig hade med den i necessären så som tanken var då jag tyckte att det gjorde att borsten liksom alltid var fylld med onödigt mycket puder som mest flög iväg när jag tog av hylsan..

Mmm, L:A Bruket! Jag har handkräm och body lotion från dem, också i doften Vildros, och blir bara mer och mer kär i hela företaget. Jag kommer att prova mig igenom fler av de fina dofterna de har. Bra att höra att du tycker om tvålen!

Längre och genomgående röstar jag för!

Och tack för påminneslsen om Curl up. Tänkte köpa förra gången du skrev om den, men nu ska det bli av. Verkar himla svår att hitta dock…

Jag röstar för båda, en kort första känsla efter några användningar och sedan en längre mer ingående när du använt produkten ett tag. Jag är tex supernyfiken på Bobbi Browns cleansing balm (förlåt men jag minns inte vem av er som införskaffat den) och orkar inte vänta hur länge som helst på en recension ? Tack för en härlig blogg förresten, jag är också helt fast i hudvårdsträsket och min man tittar förfärat på mina hyllor och skåp..

Jättebra att höra Hanna! Ska försöka göra vårt bästa, och annars är det bara att slänga en kommentar här eller på insta om det är någon speciell produkt du vill veta mer om asap!

En snabb glimt av BB balm är att det är rejält tjockt, tjockaste jag stött på. Doftar gudomligt!

Livet med korkskruvar ibland, lockar ibland, vågigt mer sällan, blev sjukt mycket enklare med visions curl up. Kan till och med gå till jobbet utan att tvätta håret varje morgon, nåt som tidigare var möjligt enbart med uppsatt, fläta/tofs. Sluta leta efter nåt annat, det blir inte bättre än så här! Love it!

Hej! Jag gillar allra bäst ingående recensioner om jag får önska. Lilla brukets vildrostvål är vår kökstillverkare. Konstigt doftval kanske men hela familjen gillar den och då blir det lättare för alla att tvätta händerna innan matlagning eller ätandet.

Tack för en finfin blogg 🙂

Lämna ett svar