Clinique Beyond Perfecting vs. Pürminerals 4-in-1 Liquid

clinique purminerals foundations

Eftersom foundation inte är något jag brukar använda dagligdags kom jag att tänka på att det kunde vara lite kul att jämföra de två som jag faktiskt har hemma för tillfället, för trots att jag oftast inte pallar hålla på så uppskattar jag en riktigt bra foundation: en som har lätt till medelhög täckning, som inte kladdar eller känns tung, och som sitter på plats tills jag själv väljer att tvätta av den. Inte på något vis speciellt unika krav, jag vet. Jag föredrar även lyster över matthet, trots att min hud av sig själv blir lite glansig under dagen. Glans eller glow, vem kan egentligen se skillnad amirite? ¯\_(ツ)_/¯

Clinique Pürminerals foundation vs

Clinique “Albaster” överst, Pürminerals “Blush Medium” underst. Båda ser gulare ut än i verkligheten

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer (325 kr/30 ml)

Den tjockare — och mer täckande — av de två som dessutom är mysig att dutta ut med tillhörande pinne. Beyond Perfecting är lätt att använda oavsett om jag använder en borste eller applicerar den med fingrarna, men jag märker att jag behöver vara lite mer noggrann över rynkor och kring näsvingarna när jag använder fingrarna. Konsistensen är väldigt krämig, och ärligt talat mer täckande än jag förväntat mig/valt själv, trots det känns den inte kladdig eller kakig och sitter fint en hel dag utan att mattas av. Om jag kör en all-nighter försvinner den till slut på pannan, men det kan väl tyckas vara ok.

A foundation-and-concealer in one for a natural, beyond perfected look that lasts all day. Lightweight, moisturizing makeup covers thoroughly without clogging pores

Precis som namnet avslöjar går Beyond Perfecting lika bra att enbart använda som concealer — faktum är att jag gillar den riktigt mycket för att dölja mörkhet under ögonen. Lite lystergivande och fixerande puder lätt lagt ovanpå och det sitter fint hela dagen. Extra plus för att Clinique dessutom är ett enkelt märke att få tag på, oavsett om du handlar på nätet eller i en skönhetsbutik runt om i landet.

Pürminerals 4-in-1 Liquid Foundation (455 kr/30 ml)

Något tunnare i både konsistens och finish, utan att för den delen bli töntigt osynligt. Går på extremt fint och fjäderlätt med duofiberborste, samtidigt som den är snabb och enkel att använda med fingrarna (då blir den dessutom lite skirare). Här får jag inte samma täckning som med Clinique, vilket betyder att jag behöver gå över med en separat concealer om jag verkligen vill eliminera mörka ringar och röda partier. Lämnar huden med mycket lyster och naturlig fräschör. Ibland dämpar jag det hela med lite puder, men oftast blir det bara på de ställen som jag vet med mig kommer bli lite blankare än andra.

Lightweight and oil-free, our dermatologist-tested mineral liquid foundation formula offers all-day true colour tone that won’t smudge, rub or fade

Alternativet jag skulle rekommendera för dig som vill att din hy ska se ut som din — fast bättre. Köps antingen på salong, eller via Hudoteket.se

Clinique Pürminerals

Lämna ett svar