Syskonrivalitet: Unite

unite moisturizing 7seconds

Yo, jag highjackar helt iskallt begreppet syskonrivalitet för att skapa en ny kategori här på bloggen. Tanken är alltså att jämföra produkter från ett och samma märke. Min avsikt är alltså ej att uppvigla till bråk mellan syskon, utan detta är rent kosmetiskt nöje. Jag rivstartar denna kategorisatsning med en dublett, nämligen schampo och balsam från Unite — Moisturizing respektive 7Seconds.

unite fashionweek

Unite är ett amerikanskt hårvårdsmärke, som utöver schampo, balsam och inpackningar även har stylingprodukter i sitt sortiment. I marknadsföring trycker de starkt på sin koppling till modebranschen, och de samarbetar med såväl kändisfrisörer som modedesigners. Unites produkter är sulfat- och parabenfria, de testas inte på djur och är dessutom veganvänliga. En flaska på 300 ml kostar ca 300-350 spänn.

Moisturizing-serien beskrivs som en vårdande och fuktgivande serie som även ger näring. Produkterna är rekommenderas för de med torrt hår som behöver lite extra care. Tydligen ska dessa produkter vara allt ditt hår behöver i kärlek och fyllighet, men utan att tynga ner ditt hår. Oväntad ingrediens: moringafrö (skyddande, och färgbevarande och innehåller enligt utsago 1700% mer antioxidanter än C-vitamin).

7second-serien i sin tur ska tillföra fukt och ge ett friskt glänsande hår. Skyddar tydligen även mot UV-strålar och värmestyling. Produkterna passar för alla hårtyper som behöver fukt och näring. Beskrivs även bevara färgen på färgade hår. Oväntad ingrediens: potatis (för att stärka håret).

Okej okej, enough with the beskrivning already, vilken vinner då? 7Seconds är bäst, ingen protest.

unite 7sec

Men, det kan ju ha att göra med att mitt hår inte är så himla torrt (även om det kan vara ganska knastrigt så här i vintertider så är det i grunden ett hyfsat otorrt hår men med tendens till torrhet i topparna). Jag har långt hår och en hårbotten som ibland blir fet. Jag försöker dröja 2-3 dagar mellan tvätt och använder torrshampo eller en förlåtande knut mitt på hövvet de dagar håret trilskas och ser lite väl greasy ut. Därför blir Moisturizing lite för mycket för mig — håret är kanonfint en till en och en halv dag men sedan kollapsar det totalt. Har du du väldigt torrt hår kan detta dock vara något för dig!

Jag kommer betydligt bättre överens med 7Seconds, som på många sätt känns ganska likt sitt syskon, men där håret håller sig fräscht i upp till 3 dagar. Dessutom behöver jag väl knappast skriva ut vilken power-ballad jag sjunger i duschen varje gång jag ser flaskorna? Stor skillnad också i tyngden, där 7Seconds ger lite mer volym (eller snarare inte tynger ner). Ett bra, men ganska dyrt tips till er som är på jakt efter schampo och balsam som ger fukt, volym och glans — men i lagom dos.

2 kommentarer

Lägg till din →

<3 you've got a valid point. visst så har klippningen för några veckor sedan gjort skillnad, men jag har på riktigt inte haft en enda bad hairday *peppar peppar* sedan jag började med 7seconds…crazy, but good crazy. 😀

Lämna ett svar