En lockig rutin med Kevin Murphy

kevin murphy

Dags för australiensiska Kevin Murphy att bli utvärderad av mina lockar! Som jag nämnt tidigare behöver mitt hår all hjälp med återfuktning som det kan få — både i duschen och med efterföljande stylingprodukter. I och med ett event med Kevin Murphy tidigare i höstas fick jag möjlighet att testa Luxury-serien, toppat med extra fuktboostar i form av inpackning och styling. Så här beskriver märket själva serien:

Specifically suited for the needs of thick, coarse hair. This conditioner has the ability to make the hair more supple and improves flexibility on hair that is naturally coarse. Especially good for curly hair as it has the right hydro lipid balance that suits the needs of curly hair

Schampot är en härligt rik historia som (trots att det är sulfat-fritt) löddrar upp mjukt och stort, reder ut och gör håret starkt och återfuktat. Balsamet är även det krämigt, tjockt och mysigt att massera in. Ett tips jag fick med mig från den svenska återförsäljaren var att inte skölja ur balsamet helt, utan låta lite rester sitta kvar som en leave-in produkt. Fett och tungt tänker ni? Inte alls, bara återfuktande och effektivt. Vissa dagar kompletterar jag dessutom serien med fuktbomben Hydrate Me Masque som på ett mycket godkänt sätt minskar allmän risig- och frissighet.

Tillsammans ger produkterna en rejäl skjuts fukt till mina lockar, och det är antagligen den serie som gett mig mjukast hår nå-gon-sin! Precis som Kevin själv säger så rekommenderar jag verkligen Luxury för hår som är tjocka, grova och sträva. För mina lockar då? Well, jag är tudelad i frågan. Det är sällan (aldrig?) jag upplever att hårprodukter tynger ner mitt hår, men tyvärr håller Luxury inte mina lockar i form lika länge som andra produkter. En dag eller två efter tvätt är det som att lockarna övergår till att bli mjuka vågor medan korkskruvar håller sig kvar i topparna (so cute), och mjukheten och glansen är lika fin som efter tvätt. En ny upplevelse, men jag gillar det! Jag kanske måste tugga i mig faktumet att mjukt hår = mindre stabila lockar, eller?

Avslutningsvis gillar jag att använda stylingprodukten Motion Lotion som innehåller bland annat sesamolja, men som trots det är en lättviktare som ger glans och liv. Jag använder den både i vått hår direkt efter duschen (då arbetar jag igenom hela håret med den, och twistar till vissa partier för att få extra lockighet) och dagarna efter tvätt (då den återfuktar och väcker håret till liv). En bra alltiallo-produkt, men inte den som ger mig stadigast lockar.

kevin murphy luxury

Så ja, tillsammans ger produkterna mig mjuka och glansiga lockar som jag är väldigt nöjd med, men som tyvärr inte håller mer än två dagar. En kvalificerad gissning är att de här produkterna även är utmärkta att använda de tillfällen jag vill ha håret rakt, och som sagt: letar du efter ett högpresterande schampo och balsam som gör grovt hår mjukt och medgörligt? Prova Luxury! På Lyko.se går det att köpa resestorlekar av de flesta produkter.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar