En rymlig necessär senare

packning 16.03 2

Imorgon är det dags för mig att sätta mig på närmare bestämt tre olika flygplan, varav ett av dom ska ta mig över Atlanten. Tio dagar i USA väntar och jag tänkte att det kunder vara kul att titta lite på hur min necessär ser ut den här gången.

I samma necessär som förra resan har jag skyfflat ner allt jag kommer att behöva för hud, kropp och hår — och det mesta i små, resevänliga storlekar — medan smink får åka i en egen (betydligt mindre) påse.

För håret är det all in DevaCurl som gäller. Schampo, balsam, stylingkrämer och en spray för trötta lockar. Den krämigaste stylingen och sprayen kommer antagligen få åka med i handbagaget, allt för att försöka behålla någon typ av fukt i håret *uppgiven lockhårig emoji*. Kroppsvård är det som är allra mest minimalistiskt packat, där har jag nöjt mig med en skrubb från Shiseido, body lotion från Soléy Organics (överförd till en mindre tub från MUJI) och beprövade deon Primal Pit Paste.

packning 16.03 1

Hudvård däremot, det kanske ni kunde räkna ut skulle ta upp mestadels av platsen. För enkelhets skull listar jag dom i ordningen som det används:

  • Första rengöring Omega Cleansing Jelly från NUDE Skincare, följt av andra rengöring/morgontvätten Soy Face Cleanser från Fresh
  • Exfoliering kommer jag ta det lite lugnt med eftersom vårsolen numer är av den mer elaka sorten, men att helt avstå kommer inte på fråga. På morgonen passar Facial Radiance Pads från First Aid Beauty bra, medan Dr Dennis Gross Alpha Beta Pads är av en lite starkare karaktär som gör sig bäst kvällstid. Här har jag med två reseförpackningar, vilket känns lagom för tio dagar. Om jag får feeling har jag även med en enzymtvätt i pulverform från NUDE som också är lätt exfolierande
  • Origins GinZing Refreshing Eye Cream har jag inte testat innan, men eftersom den till och med säljs in med att den passar före/under/efter en lång flight är jag pepp. Dessutom, hur gullig är inte den minililla tuben?
  • Eftersom min bästa essence från Clinique är allt för platskrävande passar jag på att köra på ett test av amerikanska Indie Lee Coq-10 Toner, ett återfuktande ansiktsvatten med både aloe vera och hyaluronsyra som jag köpt från Swedish Beauty Factory
  • Återfuktning kommer att vara A och O, och jag behöver inte oroa mig för att Hydra Miracle Serum från M Picaut kommer göra mig besviken. Halvvägs in i flaskan och det är helt klart ett riktigt kapabelt serum för fuktfattig hy (glöm bara inte att exfoliera lätt först så att hyaluronsyran kan penetrera!)
  • Som enkel dagskräm har jag med en liten burk av Ole Henriksen Sheer Transformation, okomplicerad och skön som passar väldigt bra ihop med M Picaut-serumet
  • Solskydd ska självklart på, speciellt eftersom jag hoppas på soliga promenader, så ett delux sample av Clarins UV Plus spf 50 Sunscreen Multi Protective känns onekligen passande
  • Nattsömnen är även den tid då jag har möjlighet att reparera huden lite extra, vilket jag helst gör med retinol från Gilda Cosmetics följt av en AHA-behandling från REN Skincare. Ovanpå det har jag sedan valet att antingen gå på med Ole igen, och/eller en olja från Tata Harper samt återfuktande sovmask från Laneige

Jag har försökt att packa främst tried and trusted produkter så att jag inte åker på någon onödig reaktion eller en produkt som verkligen inte fungerar, men några obekanta ansikten blev det ändå. Ytterligare nödvändigheter som handkräm, läppbalsam och återfuktande face mist åker givetvis med i handbagaget. Tyvärr hade jag ingen rengöringswipe hemma, det kan vara skönt att torka bort den värsta svetten och flygplansluften med annars. Vad försöker ni packa med när ni är ute och reser?

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar