Kate Somerville ExfoliKate

Kate Somerville ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment

Jag fick en försiktig påminnelse från Mi om att en recension av ExfoliKate från Kate Somerville vore kul, och eftersom hennes önskan är min lag så följer här ett par tankar. ExfoliKate är, som namnet antyder, en exfolierare. (Ja, det är ett riktigt ord i svenska språket.) Med en kombination av mekanisk peeling i form av små korn, fruktenzym (papaya, ananas och pumpa) och syror ska den bästa effekten fås för att ta bort gammal glåmig hy och ge huden ny glow.

Det första konsumenten slås av är att produkten är grön, riktigt grön. Och sedan går tankarna osökt till pepparkaka — kanske är det pumpan som ger en lätt julig doft? Inte min favoritdoft, men eftersom det inte är någonting som dröjer sig kvar på huden, låt gå. I vilket fall som helst tvättar jag först ansiktet och duttar av det mesta av vattnet men låter hyn vara fuktig. Det räcker med bara lite produkt, som jag mycket försiktigt masserar in i ansiktet, främst på pannan och hakan. Ögonområdet och kinderna tar jag det lite lugnare med. Det står att produkten kan sitta på i upp till två minuter, men eftersom jag har förhållandevis känslig hy sköljer jag bort den ganska omgående.

Effekten då? Jo, den är faktiskt riktigt god. Utan att vara för tuff klarar ExfoliKate att göra grov och tråkig hy (hakan jag tittar på dig) alldeles len igen. Faktum är att hela ansiktet känns lent och mjukt hela dagen efter att jag använt produkten på morgonen. ExfoliKate bär vissa likheter effektmässigt med Flash Rinse 1 Minute Facial från REN Skincare, fast där den senare inte har några skrubbkorn i sig.

Kommer jag köpa den igen? Nej. Om jag hade vetat då vad jag vet nu om syror och exfoliering hade jag kanske inte köpt produkten alls. Jag föredrar helt klart att exfoliera utan att skrubba ansiktet med vassa korn, även om ExfoliKate funkar bra även för min känsliga hud. Jag kommer göra slut på min reseförpackning på 15 ml, men sedan är det adiós till mekanisk exfoliering.

8 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar