Kiehl’s Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum

kiehls Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum

Efter att min förra ögonkräm — en riktigt go en — tog slut blev det dags för lila Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum från Kiehl’s, som jag fick ta över från Ka. Jag hade innan dess läst bra om den hos Malin så det var en no brainer att låta den ta plats i badrumsskåpet.

Allt eftersom min hudvårdsrutin blivit mer och mer omfattande gillar jag att även smörja in ögonområdet med en speciell kräm, och det jag efterfrågar är fukt och mjukgörande ingredienser. Jag upplever helt klart att torrhet kring ögonen gör att dom ser rynkiga och mer slitna än vad den tunna huden kanske egentligen är — tänk russin vs. vindruva till exempel — så för er som håller med rekommenderar jag verkligen att överväga en bra ögonkräm! Så här säger Kiehl’s själva om den här lila flaskan:

Lift, firm, smooth, hydrate, and restore youthful shape of the eye

Själva produkten är som en halvtjock mjölk som går lätt att fördela och för mig ger den bra med återfuktning till området kring ögonen. Jag delar på ett pump till båda ögonen, och cirklar liksom in krämen runt ögonen så att den även sprids på ögonlock och upp mot brynbenet. Jag är inte i närheten lika ambitiös eller noggrann som på deras instruktionsfilm, men jag tänker att den kanske ändå kan vara rolig att titta på för att få förslag på hur en ögonkräm kan appliceras?

Det är alltså den återfuktande och mjukgörande effekten som ger mig ett slätt och piggt resultat, men att den skulle kunna lyfta ögonområdet ställer jag mig skeptisk till (kan egentligen någon kräm lyfta utan tillhörande ingrepp?). Kiehl’s till med att bota. Självklart är återfuktad hy fastare och mer spänstig än torr hud, men att gå därifrån till att påstå att den lyfter tycker jag är ett lite väl långt hopp. Trots det är Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum (395 kr/15 ml) en trevlig ögonkräm och väl värd att köpa, speciellt för ett redan inbitet Kiehl’s-fan som ser bra resultat med deras tillhörande hudvård. Krämen i samma serie är en av mina favoriter, så varför inte slå till på en lila duo?

Lämna ett svar