Veckans provpåse: Omorovicza Queen of Hungary mist

Omorovicza queen of hungary

Mjuk och finfördelad som en göteborgsk regnig dimma inbillar jag mig att originalförpackningen av Queen of Hungary Mist från ungerska Omorovicza ger, men nu har jag fått nöja mig med ett litet prov (från amerikanska Sephora) i en högst ordinär provflaska och får helt enkelt nöja mig med att recensera innehållet — inte utforminingen.

Det här är ett återfuktande ansiktsvatten i lyxformat, 600 modiga kronor kostar en vackert frostad flaska på 100 ml (att jämföra med 295 kr/200 ml Bioline eller 450 kr/100 ml Caudalíe) men då får du å andra sidan nästan som en inredningsdetalj för badrummet och en upplevelse för sinnet. Floskligt jag vet…

Huvudingrediensen och stjärnan är ungerskt källvatten, rikt på mineraler som sägs leverera fukt djupt ner i hudlagren för en spänstig och mjuk hy. Tillsammans med glycerin är huvudsyftet helt klart fokuserat på återfuktning, och det gör den riktigt bra kan jag meddela. En nytvättad hud fullkomligen suger i sig härligheten som en svamp och känns direkt smidigare och fastare, och dessutom ännu mer redo att slurpa i sig efterkommande serum och kräm. Doften tyckte jag först var åt det örtiga hållet, men då jag har extremt svårt för att sätta rätt ord på dofter fick jag till slut ge upp och be min man om hjälp — och han satte det så klart på första försöket: blommigt, eftersom den innehåller neroli.

På grund av de utmärkta vårdande egenskaperna är det här ett ansiktsvatten jag enbart skulle använda i min hudvårdsrutin, lite som en ungersk variant på en asiatisk essence. Att spraya ovanpå smink under dagen är antagligen underbart det med — men på grund av priset känns det inte lika försvarbart. Då kör jag hellre på lite enklare varianter som Pixi eller Glossier.

Omorovicza queen of hungary mist

Lämna ett svar