Bobbi Brown Correct & Conceal

Bobbi brown correct conceal 1

Alla som gärna suddar bort mörkhet och trötthet under ögonen räcker upp en hand! ?? Som tur är finns det hjälp att få från de flesta sminkmärken på marknaden, och den här gången är det Bobbi Brown som testats — inte alltid speciellt plånboksvänligt, men desto mer kompetent och pålitligt.

Devisen hos Bobbi är att först eliminera eventuella blåtonade skiftningar (hallå ja) med en så kallad Corrector, som sedan toppas med en mer traditionell Concealer för att jämna ut hudtonen och få hela härligheten att smälta ihop. Skillnaden mellan de två är att en Corrector är betydligt mer rosa/persikofärgad eftersom det är den nyansen som döljer blått bäst, och för mig som egentligen bara har lite blått att dölja snarare än ojämn hudton funkar det faktiskt hur bra som helst att bara köra på Corrector.

De två produkterna kommer i varsin liten krämdosa (265 kr/1,4 g styck), och eftersom dom båda är rätt så fasta tycker jag att det blir bäst när jag applicerar med fingrarna. På så sätt värms produkten upp och blir mer lätthanterlig, även om det absolut även går bra (bättre?) att göra som Bobbi själv — det vill säga applicera med en pensel och gå sedan över allt med fingret, och liksom dutta in det i huden. Om jag ska jämföra deras konsistens skulle jag säga att dom ligger någonstans mellan Laura Mercier High Coverage Concealer (torrare) och Secret Concealer (krämigare).

Bobbi brown correct conceal 2

Efter många år på marknaden uppdaterades sortimentet med två ytterligare varianter på Correct & Conceal, nämligen flytande varianter som dessutom sägs innehålla vårdande ingredienser för våra sköna ögonområden. Intensive Skin Serum (425 kr/7 ml styck) kommer som både Corrector och Concealer, och är väsenskilt annorlunda mot sina äldre syskon. Där originalen för vissa kan te sig lite torra är nykomlingarna lätta och otroligt krämiga, men vilken som passar bäst beror såklart på din hudtyp.

Personligen tycker jag att den krämiga serum-versionen passar mig bättre, men det är faktiskt inte heller helt dumt att köra på kakvarianten Corrector och sen toppa med serumet av Concealer. Å andra sidan är jag inte så noga med att exakt allt ska suddas ut heller, så i de flesta fall brukar jag som sagt bara använda serumet Corrector och vara nöjd så. För en lätt uppljusande effekt lägger jag ibland lite RMS Living Luminizer eller Hourglass-puder ovanpå.

Det finns en hel uppsjö med olika nyanser, och det bästa är helt klart att ta sig till en Bobbi Brown-disk och bli färgmatchad. Ka och jag blev det vid båda lanseringarna här i Göteborg, och även om man kan lockas att tro att det är en lätt historia att hitta rätt själv så vet deras artister helt klart bäst. För den som inte har möjlighet att ta sig till en fysisk disk säljs BB på Kicks.se

Bobbi brown correct conceal swatch

Nedifrån och upp: Intensive Skin Serum Concealer “Warm Ivory 3”, Creamy Concealer “Sand”, Corrector “Light to Medium Bisque”, Intensive Skin Serum Corrector “Light to Medium Bisque 3”

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar