Veckans provpåse: Sunday Riley Good Genes

Praise systerskapet och beautynördar som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper! Tack vare en chatt med Des fick jag insikten att C-vitamin som hudvårdsingrediens kanske inte är min huds bästa kompis, och gav i samma veva nattliga behandlingen Good Genes från Sunday Riley en ny chans. Innan dess hade jag testat den 2-3 gånger och alltid vaknat upp med små tilltäptheter och plitor på hakan. Sunday what’s good? Tills det slog mig att jag tidigare försök hade kombinerat Good Genes med Gilda Cosmetics Vitamin C Super Serum, och efter ytterligare research förstod jag att c-vitamin kan vara en svår ingrediens för vissa hudtyper.

Besvikelsen i att inte vakna upp med porslinsliknande hy efter en natt med GG var stor, speciellt eftersom ungefär alla som *kan* hud älskar och hyllar det? Därför bänkade jag GG efter mina inledande test och muttrade åt det varje gång jag såg det i badrumsskåpet. Men det är ju tur att en kan ändra sig, för efter att jag justerade appliceringen lite är den nu Som. En. Dröm!

Efter tvätt och snäll AHA-exfoliering (med Pixi eller FAB), essence och ögonkräm tar jag två små pump till hela ansiktet och avslutar det hela med en mjuk filt i form av en olja. Under natten arbetar sedan en stark kombination av mjölksyra med att helt enkelt förbättra din hy. De nätter jag använder Good Genes vaknar jag med jämn hudton, lyster och en klarhet som jag aldrig stött på med hjälp av någon annan produkt — och helt plötsligt förstår jag lovsången.

Sunday Riley good genes

Säger jag då till er alla att köpa? Nej. För hur mycket jag än vill, kan jag inte rättfärdiga priset på en tusenlapp. Som jag sa till Des, 5-600 kronor kan jag absolut tänka mig att lägga för den, men efter det börjar samvetet klocka in. Jag ska istället hålla utkik efter generösa rabatterbjudanden (till Sverige går den att köpa ifrån Cult Beauty eller Space NK), samtidigt som jag ska försöka hitta en alternativ — och billigare — produkt. Håll tummarna, för ni kommer vara de första som får veta om jag hittar något!

11 kommentarer

Lägg till din →

Tack för din fylliga genomgång av dina försök med Good Genes! Jag har också varit mycket lockad av alla lovord men hejdat mig inför priset och den stora mängden produkter jag redan har. Det är intressant att höra hur du vägt för och emot. Och väldigt upplyftande att du letar efter alternativ och tänker dela med dig vad du hittar! Det ser jag fram emot att läsa om!

Priset och mängden andra produkter, jag känner igen det där 🙂 Och tack för din peppande kommentar, jag jobbar på att hitta ett alternativ!

Jag älskar Good Genes men skulle inte rekommendera ett köp pga priset. Det ÄR galet att betala över tusen spänn för ett serum – nu gjorde jag visserligen det fast jag gjorde bedömningen att jag hade råd just den månaden.

Intressant – på vilket sätt reagerar du negativt på C-vitaminen? Jag har nyligen börjat använda Gildas C-serum och upplever att hyn blivit väldigt torr, så när jag läste ditt inlägg började fundera på om min hy kanske inte heller gillar C-vitamin. Hittar dock inget om negativa bieffekter på nätet, har du några länktips?

Till en början tyckte jag att Gildas c-vit var jättebra, gav både spänst och lyster, men ihop med vissa produkter kan det ge små vita pormaskar. Har inte snubblat över någon speciell artikel som jag kommer ihåg nu tyvärr, snarare stalkat ett gäng amerikanska hudvårdsjunkie och deras slutsatser på instagram 🙂 Det jag läst är främst om tilltäpptheter som bieffekt.

Ah! Jag har upplevt samma sak men trodde först det berodde på en solkräm som jag började använda i samma veva. Bra info dock, ska experimentera lite och se vad som händer 🙂

[…] intryck, och något liksom är bättre än vid första anblicken. Ja, typ som Mi beskriver i sitt senaste inlägg med andra ord. Jag har alldeles nyligen haft en liknande upplevelse. Hos mig har Sensais Celluar […]

Lämna ett svar