Säsongens skydd

filorga murad korres spf 1

Det är en riktigt brännande sol vi har för tillfället, och stundtals är det lätt att glömma hur viktigt det är att skydda huden även om det “bara är en snabb utelunch” eller “molnigt och svalt”. Under åren har jag gått igenom ett antal olika solkrämer för ansikte och kropp — favoriter finns bland annat hos Dermalogica, Kiehl’s och Comfort Zone — men i år är det dags för tre relativa nykomlingar att skydda mig.

filorga murad korres img

Filorga UV Defense spf 50 (395 kr/40 ml) — i en traditionell tub med väldigt liten öppning (inte för liten däremot, utan rätt bra faktiskt för att dosera precis så mycket jag vill ha) huserar en rätt så klassisk solskyddskräm när det kommer till textur och doft, med skillnaden att Filorga dessutom fläskat på med en hög hudvårdande ingredienser. Eftersom formulan innehåller återfuktande hyarulonsyra och mjukgörande både solros och mandelolja lämpar den sig väldigt bra att använda istället för en vanlig dagkräm, även om jag inte riktigt håller med om att resultatet blir helt oljefritt. Lite glansigare än vanligt blir det allt, men absolut inte som om jag skulle gå all in med en kroppslotion i ansiktet. Doften är även den klassisk hudvård kan man säga, och själva solskyddet var riktigt bra den varmaste helgen i början på maj. Dagen innan (med annan kräm) blev jag lite röd om näsan efter en dag vid havet så för att vara på den säkra sidan körde jag på Filorga efterföljande dag. Smart var väl det, för solen var ännu starkare och så var även skyddet. En pålitlig tub alltså, som kommer få skydda mig på de allra soligaste dagarna på kommande semester och sommar.

Murad Invisiblur Perfecting Shield spf 30 (599 kr/30 ml) — är det ett solskydd eller en primer? Både och! Helt genomskinlig, och med en väldigt hög silikon-känsla, är det enklast att beskriva Invisiblur som en primer med inbyggt solskydd. Perfekt att använda på vardagar som en del av sminkningen och den är helt klart kapabel att ge bra skydd mot starka strålar under en lunch och promenad till och från jobbet. Jag föredrar att använda den under en lätt foundation, men det går lika bra att ha den ensam. Den är väldigt glidig och silikonig när den appliceras (att tvätta händerna efterå är ett måste) men väl på huden känns den knappt av, inte mer än att huden i sig är sammetslen och jämn. Jag gillar den riktigt mycket och är glad över att ha ett lite annorlunda alternativ för dagar i stan, inte på stranden.

Pumpflaskan får godkänt i betyg men inte mycket mer än så, främst för att pumpen är lite vinglig. Som tur var är den låsbar så det går bra att resa med Invisiblur.

Korres Suncare Face Yoghurt spf 30 (279 kr/30 ml) — av den här trion är det Korres som står för den starkaste doftupplevelsen, här pratar vi ananas split à la Hemglass på 80-talet. Lämnar liknande känsla på huden som Filorga, möjligtvis något oljigare, men inte så mycket att helhetsbetyget dras ner. Mer rinnande i konsistensen än Filorga, skön att applicera. Litet plus i kanten för att den innehåller ekologiska ingredienser (i form av yoghurt). Solskyddet i sig skyddar helt okej för ett par timmar i solen — även om mina kinder blev röda. Det tror jag däremot var värme snarare än bränna så att säga, för det la sig snabbt utan att lämna några hettande spår. Lite för tung och doftrik för en vanlig dag i stan men ett trevligt komplement på stranden!

filorga murad korres spf 2

Filorga, Murad och Korres

Alla tre skyddar givetvis mot både UVA och UVB-strålning. En liten uppfräschning av minnet är att UVA-strålar är de som åldrar huden i förtid och som dessutom går genom glas (bra att tänka på skydd även vid långa roadtrips med andra ord!) medan UVB är de som orsakar brännskador. Både UVA och UVB kan resultera i hudcancer så se till att det solskydd du väljer har skydd för båda typerna.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar