Skyddad i solen med The Body Shop

the body shop spf vit e skin defender 1

När jag nyligen skrev om solskydd till ansiktet exkluderade jag medvetet två tävlande från The Body Shop eftersom jag tyckte det kunde vara roligare att ställa dom mot varandra. Vilken är bäst? På pappret lockar Skin Defence Multi-Protection Essence (295 kr/40 ml) med sin spf 50 och och PA++++ som skyddar mot UVA (som vi nu vet står för hudskador och även hudcancer). Tunn och lätt ska den passa perfekt som varje dag-skydd, men tyvärr är den även rätt fylld med den uttorkande typen av alkohol (Alcohol Denat) för att formulan ska vara just fjäderlätt och klibb-fri. Trist, eftersom i alla fall min hud inte behöver hjälp med att hålla sig torr. Kanske den däremot är bättre för en lite oljigare hud? I princip doftlös, förutom en lätt “krämdoft”.

the body shop spf vit e skin defender 3

Skin Defence spf 50 till vänster, och Vitamin E spf 30 till höger

Den ännu tunnare Vitamin E Moisture-Protect Emulsion (275 kr/50 ml) trodde jag däremot inte speciellt mycket på till en början, men den utvecklade sig snabbt till att bli en vardagsfavorit. Här är ingredienslistan både mumsig och imponerande, med fuktbevarande och skyddande ingredienser högst upp i listan följt av aloe vera och hyaluronsyra. Doftmässigt luktar den som Vitamin E-serien gör som oftast, det vill säga svagt parfymerat åt det blommiga hållet — och här med en touch av solkräm. En enkel men pålitlig solkräm som går utmärkt att ersätta sin vanliga dagkräm med! Lämnar inga vita spår och blir heller inte överdrivet oljig under dagen.

the body shop spf vit e skin defender 5

Skin Defence Multi-Protection Essence

the body shop spf vit e skin defender 4

Vitamin E Moisture-Protect Emulsion (OBS början på INCI syns inte på bilden)

the body shop spf vit e skin defender 2

Konsistensmässigt är båda krämerna tunnare än solskyddet från Filorga, som i sin tur var den tunnaste i den recensionen. För den som är ute efter ett okomplicerat och snällt skydd rekommenderar jag mer än gärna Vitamin E med sina (väl tillräckliga) spf 30. Den hygieniska och lufttäta tuben får även den högt betyg, även om den kanske hade kunnat vara liite bredare för att stå stabilare i badrumsskåpet. Detaljer.

Lämna ett svar