Enkla favoriter

Lush Clinique Caudalie Idun DevaCurl

När nya produkter strömmar (obs grov överdrift) in hos en är det lätt att antingen 1) bli överväldigad och låta allt vara orört, eller 2) hoppa in, testa, hitta några guldkorn, och sen glömma bort att nämna dom för er läsare. Pinigt, jag vet. I det fallet är det nummer 2 som är aktuell, så därför har jag nu tvingat mig att tänka igenom de senaste månadernas fynd:

  • Lush Foundation (155 kr/20 g) fick jag välja ut när Ka och jag var på ett trevligt morgonbesök hos en av Lush-butikerna här i stan, och att jag valde just deras foundation var för att — som jag nämnt tidigare — jag varit sugen på en ny ekologisk sådan. Lush Foundation är som mjukglass i konsistensen, bra mycket lösare än RMS och Kjaer Weis med andra ord, och väldigt enkel att applicera med fingrarna. Light Pink passar mig utmärkt, och på samma sätt som Kjaer Weis är det här en foundation som bara blir finare under dagen. En lätt täckning som ger lyster och en utjämnande effekt (inte tillräckligt täckande för att gömma mörka cirklar) och trots att den lilla byttan känns något ohygienisk är jag såld
  • Det har fullkomligt regnat in nyheter för läpparna från Clinique det senaste, och Pop Lacquer är en förlängning av läppstiften Lip Lacquer som kom förra året. Pop Lacquer beskrivs som ett flytande läppstift, själv skulle jag snarare bara säga ett mer pigmenterat läppglans. Det kanske är samma sak? Hur som helst ger det här en riktigt färgkick på läpparna, och mitt Sweetie Pop är en perfekt rosa nyans som passar till det mesta
  • När det kommer till hudvård har jag försökt lugna ner min reaktiva hud som varit lite mer i uppror än vanligt, främst pga resor och PMS. Eftersom jag tar det lite lugnare med syror för tillfället njuter jag av den exfolierande mask jag lägger en gång i veckan, och att följa upp en sådan med Purifying Mask från Caudalíe är som att storstäda huden. Lermask är inget som jag vanligtvis har använt mig av, men på senare har jag märkt hur bra det kan vara att liksom dammsuga upp orenheter innan jag går på med en riktigt återfuktande produkt. Tänk på att du får bäst resultat om du börjar med att exfoliera så att orenheterna kan komma upp och ut istället för att klogga fast halvvägs
  • Bryn, bryn, bryn… Ett ämne jag pratat om rätt mycket det senaste halvåret, och från att älskat skruva upp-pennan från Pürminerals och mascaran från Clinique har jag nu blivit förtjust i en helt vanligt, klassisk penna från svenska Idun Minerals. Den är klassisk till formen men själva formulan är något vaxigare än traditionella pennor – något som resulterar i lite fylligare och mer fixerade bryn. Nyansen Björk passar en mellanmörk blondin som mig perfekt, och det enda som är tråkigt är att jag går miste om en del produkt varje gång jag vässar den (plus, faktumet att man måste ha en bra vässare hemma)
  • Och hur mår lockarna egentligen? Sisådär, lite hängiga och livlösa pga torra pga hög luftfuktighet (HUR hänger det där egentligen ihop?!). En av lösningarna stavas Styling Cream från favoriten DevaCurl, en produkt jag fick med i ett kit från USA tidigare i vår, och som är perfekt att arbeta in i torra dagen efter-lockar

Hoppas ni gillade en kort summering över vad jag hittat det senaste, och jag är ofc nyfiken på vad ni stött på som nu blivit favoriter hos er? Please do share!

6 kommentarer

Lägg till din →

Kul inlägg! Gillar sammanfattningen av nya favoriter.
Nya favoriter hos mig är ansiktsrengöring och dagkräm från I+M Naturkosmetik i serien Phyto Balance, Strandgyllen concealer från Idun och rouget Lovely från Tikei.

De har verkligen många bra produkter! Gillar även deras balsam och deras oparfymerade ögonkräm (vilket, tillsammans med ansiktsprodukterna jag nämnde, är allt jag hunnit testa hittills). Har känt till märket ganska länge men först ganska nyligen testat och upptäckt på riktigt. Jag har köpt mina grejer på Softskin.se.

hej!
så bra inlägg!
jag har dock en fråga som jag tänkte att nån av er kanske har svar på:
jag har nyss börjat med Exuviance Night Renewal HydraGel och har hört, har jag fått för mig iallafall, att man inte ska hålla på med “andra syror” då? frågan är iallafall om det är ok att köra en aspirinmask ibland ändå eller om det är dåligt på något sätt?
eller kanske förslag på annan mask jag kan använda mig av 😀
kram!

Hej och tack Felicia! 😀

Jag har också läst att man ska undvika att blanda olika syror, som jag förstått det pga att olika märken och produkter arbetar på olika ph-nivåer och att dom i vissa fall kan konkurrera ut varandra. Så har jag fattat det, men obs är inte utbildad 🙂 Om du läst här ett tag vet du nog att jag själv blandar, även om jag lugnat ner mig och slutat blanda lika hejvilt som tidigare… *hrm*

Jag tror absolut att det ligger något i det, och om du nyss börjat med AHA i och med Exuviance kanske det inte är dumt att köra helhjärtat med bara det nu i början i alla fall? Och se hur det funkar! Eftersom din aspirinmask inte är en produkt som står på hyllan och blir dålig, tänker jag 🙂 Sen efter ett tag kanske du kan lägga din mask typ en gång i veckan? Du känner din hud bäst! För mig tog det ett tag innan jag insåg att jag antagligen överexfolierade, så det dyker inte alltid upp direkt.

Jag har inte testat vare sig Exuviance eller aspirinmask… vilken effekt är du vill uppnå med en mask/hur är din hudtyp? Om jag vet det kanske jag har någon annan mask att rekommendera 🙂

tack för svar 🙂
jag har fet blandhy, o vill gärna få bort oljighet o minska på porerna (vilket är vad nattkrämen från exuviance säger att den ska göra).
vet inte om krämen gjort nån direkt skillnad, men den är mkt mysig o smeta på och huden känns typ mjukare iaf? får vänta o se lite till 🙂
aspirinmasken har jag testat några gånger men inte märkt nån skillnad alls tycker jag, har bara fått för mig att det är nåt som ska passa min hudtyp?
jag har mkt vita pormaskar i mina porer som jag himla gärna skulle vilja få bort med någon slags mask men vet ej vad det skulle vara? o nattmask låter också trevligt? har du nåt tips så tipsa gärna! 😀 tack!

Lämna ett svar