Q&A med Tata Harper

QA_tata

Det var ett tag sedan vi körde en Q&A! Vår New York-korre (det vill säga lillasyster till Ka) fick nyligen chansen att träffa Tata Harper, grundaren av den naturliga hudvårdslinjen med samma namn, när hon höll ett föredrag på ekologiska hudvårdsbutiken CAP Beauty i NYC. Det vi har testat från Tata Harper har vi verkligen gillat, så såklart extra kul att få lyssna på hennes presentation och få en (pytte)liten pratstund med Tata herself.

Q: Hur tänker du kring tillverkningsprocessen för en produkt?
A: Jag vill ha total kontroll över tillverkningprocessen — därför framställs alla produkter på min gård i Vermont, där jag bor själv med min man och tre barn. Från start till att min första produkt blev klar tog fem år! Alla ingredienser är färska och importeras från 48 olika länder runtom i världen. Jag letar efter de allra bästa råvarorna till min hudvård. Varje produkt är komplex och består av många aktiva ingredienser. Eftersom ingredienserna är färska har produkterna “short shelf life” och ligger inte på lager i flera månader innan de säljs. Det betyder också att de inte ska ligga oanvända hemma!

Q: Fungerar 100 % naturligt?
A: För mig är det viktigt att ta hand om hela kroppen, invändigt och utvändigt. Då ville jag ha produkter som är 100 % naturliga — något som jag blivit ifrågasatt för många gånger. Fortfarande finns det fördomar om att naturliga ingredienser inte gör skillnad för huden och att produkterna är för enkla. Men jag har bevisat motsatsen. Mina produkter har vunnit flera prestigefyllda priser, precis som många andra naturliga märken. Och så är min hudvårdslinje omåttligt populär vilket jag tycker det är det ultimata beviset på att 100 % naturligt fungerar.

Q: Vilken är den viktigaste delen i hudvårdsrutinen?
A: Alla delar är viktiga! Men om jag måste välja tycker jag rengöring, serum, fuktighetskräm, ögonkräm och att då och då använda ansiktsmask.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar